Els preparatius de la temporada ACB

Els nous ‘soldats’ de Jasikevicius

Els nous ‘soldats’ de Jasikevicius

FCB

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça afronta la tercera temporada de Sarunas Jasikevicius, l’última del contracte que acaba el 30 de juny, amb una sensació d’urgència tant per a la secció de bàsquet, per la forta inversió feta, com per al tècnic lituà, que continua sense aconseguir el gran objectiu que es va marcar el club quan hi va arribar: l’Eurolliga.

Així que el club, en una aposta redoblada per prémer la tecla guanyadora, ha portat a terme una revolució al vestuari del Palau. Sis dels 13 jugadors de la plantilla han causat baixa, alguns noms que semblaven indiscutibles com Nick Calathes, Brandon Davies i Roland Smits, junt amb Nigel Hayes, Pierre Oriola i Dante Exum. I al seu lloc han arribat sis cares noves que s’afegeixen a la recerca del Sant Greal: el títol europeu. Alguns són figures com el base Tomas Satoransky, repescat de l’NBA per afrontar la seva segona temporada com a blaugrana, el pivot Jan Vesely, procedent del Fenerbahçe i Nikola Kalinic (Estrella Roja), però els sis fitxatges (Mike Tobey, Oscar da Silva i Oriol Paulí completen la llista) són noms contrastats i amb experiència de sobres. Són els nous ‘soldats’ de Jasikevicius.

Anàlisi crítica

«Hem de ser crítics, perquè només així es pot millorar», va admetre el directiu Josep Cubells, per reconèixer que la temporada passada van estar lluny dels objectius. Va abaixar el teló el club blaugrana amb la Copa com a únic títol i l’amarga decepció de la derrota contra el Madrid a la Lliga i també en les semifinals de l’Eurolliga. El primer any de Jasikevicius, el Barça va conquerir la Lliga i la Copa, però va caure a la final europea davant l’Efes.

«El club ha analitzat el que va fallar la temporada passada i ha apostat per aquest nou projecte dissenyat per Juan Carlos Navarro», va remarcar Cubells, que va defensar l’aposta de Jasikevicius. «Volem competir al màxim a uns preus de mercat per reforçar un projecte que no és el mateix que vam trobar». 

El directiu blaugrana es va congratular del fet que els primers passos arribin amb el títol de la Lliga Catalana. «Començar bé és important», va dir en presència del mànager Navarro, que va evitar fer declaracions en la presentació dels sis nous reforços. «És una temporada de desafiaments i il·lusió, en la qual intentarem aconseguir coses que no es van poder», va recalcar a les portes de la Supercopa, el torneig que obrirà el curs aquest cap de setmana amb el Barça enfrontant-se en una de les semifinals al Joventut, mentre que l’altra la disputaran el Betis, com a equip amfitrió, i el Reial Madrid. La Lliga Endesa farà el tret de sortida dimecres 28.

Objectiu comú

Notícies relacionades

«És clar que esperem una bona temporada», va valorar l’aler serbi Nikola Kalinic, que arriba procedent de l’Estrella Roja, i que compta amb l’experiència en l’ACB del seu pas pel València. «Sabem que l’Eurolliga és l’objectiu, tot i que també el repte estigui en la Lliga i en la Copa. Esperem oferir la nostra millor versió». D’aquesta mateixa opinió és Jan Vesely, el pivot txec, valorat per Cubells «com el millor cinc d’Europa», conscient del repte dels blaugrana. «Sabem quins són els objectius del club quan firmem pel Barcelona, i no només en el bàsquet, sinó en tots els esports», va dir. 

Satoransky va remarcar que és un somni tornar a portar la samarreta del Barça després de l’etapa a l’NBA. «Sabem que l’èxit de l’equip sempre es mesura en títols. La motivació és màxima, volem fer una gran temporada», va apuntar el base txec, a qui Jasikevicius va acabar de convèncer en una conversa al maig. «Sento molta felicitat i orgull de tornar a casa», va ser la valoració d’ Oriol Paulí, format a La Masia, que va recórrer totes les categories del club, però que mai ha fet el salt al primer equip. «Tots estem ansiosos perquè la temporada comenci ja», va afirmar Tobey, que reforçarà el joc interior, una de les seves debilitats la temporada passada, que continua amb la baixa sense data de tornada de Nikola Mirotic.