Bàsquet

Els Estats Units no volen baixar de dalt de tot del podi

La selecció nord-americana defensa el títol en el Mundial que es disputa a Sydney i del qual Espanya estarà absent

Els Estats Units no volen baixar de dalt de tot del podi

Saeed Khan / AFP

1
Es llegeix en minuts

La selecció dels Estats Units és la clara favorita al triomf final de la Copa del Món de bàsquet femení que se celebrarà en Sydney del 22 de setembre a l’1 d’octubre, en la qual està en joc una plaça per als Jocs Olímpics de París 2024.

L’equip USA ha guanyat els tres últims mundials, deu en total, i entre les seves files té la millor jugadora del món, Breanna Stewart.

No hi serà Brittney Griner, la pivot nord-americana empresonada a Rússia, condemnada a 9 anys de presó.

Les dotze seleccions participants jugaran en dos grups després del sorteig celebrat el 3 de març. Espanya, que no faltava a una cita mundialista des de 1990, va quedar-ne fora al no classificar-se entre les sis primeres de l’Eurobàsquet del 2021.

En el grup A estaran: Bèlgica, Xina, Bòsnia i Hercegovina, Puerto Rico, Corea i Estats Units. En el B: França, Sèrbia, Japó, Mali, Canadà i Austràlia.

Notícies relacionades

En la primera fase de tots contra tots quedaran eliminats els dos últims de cada grup. Els quarts de final els jugaran el primer equi`p d’un grup contra el quart de l’altre, el segon d’un contra el tercer de l’altre, el tercer contra el segon i el quart contra el primer.

El vencedor aconseguirà la classificació per als Jocs Olímpics de París el 2024.