Bàsquet

El Barça supera el Joventut i conquereix la Lliga Catalana

Kalinic assumeix un paper decisiu en el desenllaç per assegurar la victòria blaugrana en un duel competit (82-92)

El Barça supera el Joventut i conquereix la Lliga Catalana

FCBQ

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça va tornar a aixecar el títol de la Lliga Catalana, que se li havia escapat en les dues últimes edicions. Ho va aconseguir en un entretingut partit davant el Joventut (82-92), una primera entrega del partit oficial que els espera aquest cap de setmana en una de les semifinals de la Supercopa, on tornaran a veure’s les cares. Nikola Kalinic, un dels fitxatges blaugrana d’aquest estiu, va emergir en l’últim quart com el factor desequilibrant amb 11 dels seus 17 punts.

Els equips esgoten la pretemporada, abans que es doni el tret de sortida a la Lliga Endesa aquesta setmana vinent. Però encara queda treball pendent. El Barça ha incorporat aquesta setmana els seus internacionals i va afrontar la final sense gairebé rodar-se amb els seus sis fitxatges, la meitat de la seva plantilla. El Joventut també apareix tendre, tot i que, en alguns moments, es va assemblar molt més a l’equip que va deixar tan bones sensacions la passada temporada. Ha incorporat fitxatges interessants com Ellenson i Guy i ha pujat a dos nois joves de la pedrera com Kraag i Maronka. Ellenson, procedent de l’Obradoiro, va ser qui va posar a la Penya en la dinàmica de la final amb uns minuts inicials molt efectius que van donar els primers avantatges als verd-i-negres (14-5). Al Barça li va costar entrar amb Higgins i Jokubaitis bastant espessos davant la bona defensa dels verd-i-negres.

A ratxes

No va ser fins que Kuric i Laprovittola van entrar en pista, quan els blaugrana van sumar amb certa regularitat i van prendre el primer avantatge (21-23) en un pols que es va moure a ratxes, igual que en les semifinals, una cosa comprensible en dos blocs en construcció.

Notícies relacionades

Si la Penya va trobar Ellenson i també Birgander per portar la iniciativa, el Barça va saber reaccionar bé en el segon quart posant-se en mans d’Abrines. L’aler mallorquí va ser efectiu d’inici en el marcatge de Kyle Guy, un jugador que ha destacat en la pretemporada de la Penya. Però on va marcar diferències va ser en atac en el segon període, per encadenar 10 punts i deixar el Barça per davant al descans (37-41).

Aquesta dinàmica es va mantenir en la represa perquè Jokubatis va aconseguir el ritme del partit i va saber generar accions còmodes perquè Sanli i Kuric agafessin el relleu anotador i construïssin un parcial molt favorable al Barça (48-59). Però la Penya va trobar respostes en les accions interiors de Tomic i Birgander per mantenir-se en el duel sense desenganxar-se en excés (59-68, m. 30) en un partit que va anar endurint-se amb molta faltes i contactes i en el qual va aparèixer, com a factor diferencial Kalinic en els últims minuts per donar el triomf als blaugrana.