Eurobasket 2022

Turquia amenaça de retirar-se de l’Eurobasket per l’agressió a un jugador

La federació turca demana que s’investigui l’agressió a un jugador al perdre contra l’amfitriona Geòrgia

Turquia amenaça de retirar-se de l’Eurobasket per l’agressió a un jugador

FIBA

1
Es llegeix en minuts

La Federació Turca de Bàsquet va amenaçar diumenge de retirar-se del torneig de l’Eurobàasket si no s’investiga l’agressió que va patir el jugador Furkan Korkmaz després del partit contra Geòrgia a Tbilissi que va acabar amb la victòria georgiana per 83-88. Geòrgia es va imposar en una tensa trobada que va necessitar dues pròrrogues i que va acabar amb dos expulsats i llançament d’objectes.

Geòrgia i Turquia integren el grup A del torneig en el qual competeix la selecció d’Espanya i amb els resultats de la tercera jornada s’ha produït un quàdruple empat entre quatre equips, Bèlgica, Montenegro, Turquia i Espanya, amb dues victòries en tres jornades.

L’escorta turc Korkmaz i el jugador georgià Dude Sanadze es van enfrontar durant el partit i van haver de ser separats per altres membres de l’equip, de manera que van ser desqualificats, informa el diari turc ‘Hürriyet’.

Quan Korkmaz es dirigia cap als vestidors va ser agredit per alguns jugadors georgians que no estaven jugant en aquell moment i per diversos policies, ha asseverat la Federació Turca de Bàsquet (TBF) en un comunicat difós a la seva web.

«No es pot agredir un jugador que va als vestidors. El partit s’ha acabat, hem perdut i als vestidors va sorgir una baralla a empentes amb 30 policies. La policia oficial georgiana va desencadenar una baralla física», va denunciar el vicepresident de la TBF, Ömer Onan.

La Federació exigeix ara a les autoritats de la FIBA que se li entreguin les imatges de les càmeres de seguretat per aclarir què va passar als passadissos i, si no les rep, amenaça de retirar-se del torneig.

«Ho diem molt clarament a la FIBA: Si s’esborren les imatges de les càmeres, si hi ha una avaria, si falten dos minuts [de gravació]... Mirarem les càmeres una per una i prendrem una decisió conforme», va dir Onan.

Notícies relacionades

«Si això no es fa urgentment, disculpin, però valorem molt els nostres jugadors. No permetrem que els facin el més mínim mal. Ens retiraríem del torneig», va insistir el vicepresident.

Onan va atribuir la responsabilitat de l’incident a la FIBA i va afegir que la TBF ha impugnat el partit per la vulneració de les regles i que fins i tot es planteja repetir-lo.

Temes:

Eurobasket