Eurobasket 2022

Bèlgica fa baixar del núvol Espanya amb una rebolcada

La selecció de Scariolo mai va estar còmoda i va encaixar una derrota que complica les seves opcions en el torneig (73-83)

Bèlgica fa baixar del núvol Espanya amb una rebolcada

FCB

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Espanya semblava anar per l’Eurobasket instal·lada en una bombolla de felicitat i Bèlgica la va fer despertar, de sobte, del somni i li va mostrar la crua realitat: que es tracta d’un equip vulnerable, a l’abast de qualsevol, si no fa les coses bé. Això va ser el que va passar al Tbilissi Arena. La selecció belga, no fa tant un rival a anys llum de l’estatus de l’espanyola, va ser molt millor de principi a final i li va infligir una derrota dolorosa (73-83).

 En l’accelerada transició que la selecció està obligada a viure, no podia anar tot tan rodat com va passar contra Bulgària i Geòrgia, els dos primers dies. Era lògic que apareguessin els dubtes i arribés la davallada i Espanya la va patir contra Bèlgica, un partit que li va arribar tot just 24 hores després del seu enorme desplegament d’energia contra l’amfitrió i que pot complicar-li el futur en l’Europeu. Un triomf li hauria assegurat, pràcticament, el bitllet per als vuitens de final. Ara, el futur s’enfosqueix, ja que en el calendari l’esperen, en teoria, els dos rivals més potents del grup: Montenegro aquest dimarts i Turquia, dimecres.

Superats en tot

Notícies relacionades

Bèlgica mai va deixar que Espanya jugués amb comoditat: va dominar el rebot amb claredat (40, amb 14 d’ofensius, pels 31 de l’equip espanyol), va tirar amb encert des de fora 11 triples amb un 44% d’encert i sempre va trobar algú que liderés el grup, en especial Lecomte, autor de 20 punts, Guillet (14) i Bako (10, i 9 rebots). La selecció espanyola, en canvi, va funcionar a batzegades. Va trobar els punts de Willy Hernangómez  (18), però no hi va haver ningú més que pogués donar-li relleu, amb el seu germà Juancho (11) i Lorenzo Brown (11) amb més voluntat que encert.

La selecció va entrar en els últims tres minuts amb avantatge (73-71), però es va veure totalment superada per Bèlgica en el tram final i va encaixar un parcial de 0-12, que va fondre les seves opcions en el partit i qui sap, si en el torneig.

Espanya, 73 - Bèlgica, 83