Eurobasket 2022

Espanya atropella Geòrgia amb una gran imatge col·lectiva

Els germans Hernangómez lideren la contundent victòria de l’equip de Scariolo contra l’amfitrió (64-90)

Espanya atropella Geòrgia amb una gran imatge col·lectiva

FEB

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Espanya va donar la talla en la seva primera prova exigent a l’Eurobasket. Com si no hi hagués hagut una ruptura amb el passat, i l’equip continués mantenint el seu halo de grandesa, l’equip de Sergio Scariolo es va imposar amb enorme solvència a l’amfitriona Geòrgia (64-90) i va sumar la segona victòria en el torneig, treient-se de sobre els dubtes que l’han acompanyat en els dies previs d’aquesta cita. Aquest diumenge, sense gairebé descans, hauran de ratificar aquesta excel·lent sensació contra Bèlgica (16.15 hores, Cuatro).

Retirats ja Pau i Marc Gasol, una altra parella de germans sembla haver fet un pas endavant per assumir el relleu. Willy i Juancho Hernangómez van ser els encarregats, en aquesta segona cita, de liderar els seus companys davant un rival físicament superior. Les seves accions en l’inici del tercer quart, en què Espanya va disparar el seu avantatge fins als 24 punts, van ser un cop sobre la taula definitiu. Però el triomf de la selecció va ser, per damunt de tot, una qüestió col·lectiva. El plantejament de Scariolo va ser clau per arrencar un triomf brillant amb excel·lents minuts d’Alberto Díaz, Pradilla, Parra i Rudy i, en general, una esplèndida predisposició defensiva amb què van desconnectar les peces clau de l’equip georgià, entrenat pel grec Ilias Zouros.

Es temia l’agressivitat i la força de Geòrgia sota els taulers, amb la presència de jugadors amb molts centímetres com el pivot del Lenovo Tenerife, Shermadini, o l’ala pivot dels Milwaukee Bucks, Mamukelashvili. Però la selecció de Sergio Scariolo no només va ser capaç d’equilibrar la fortalesa a la zona del seu rival, sinó dominar de la mà dels germans Hernangómez i uns motivats Garuba i Sebas Saiz (39 per 33).

Il·lusió i actitud

Notícies relacionades

La millor qualitat de la selecció va ser l’actitud. Des del primer moment va ser un bloc intens, molt agressiu en la lluita pel rebot i això li va permetre tallar la fluïdesa de Geòrgia i propiciar alguns robatoris que li van donar punts fàcils al contraatac. Espanya no va necessitar, com li va passar en el debut, un gran protagonisme de Lorenzo Brown, perquè Alberto Díaz i Jaime Fernández van oferir un excel·lent relleu, i fins i tot van fer un pas endavant en atac.

Espanya va dominar el ritme del partit des del primer instant i va anar creixent en confiança, tot i que els jugadors de Scariolo no van tenir un dia especialment afortunat des del triple, com en la seva estrena. Willy Hernangómez va ser clau amb la seva hegemonia a la zona, amb què es va construir un marge confortable en el descans (31-40). Però el millor havia d’arribar. Els germans Hernangómez van deixar en la represa cinc minuts màgics, amb el segell de l’NBA, i van disparar la selecció al marcador (47-71, m. 30), un marge inabordable, del qual Geòrgia ja no es va poder recuperar en el tram final.