Eurobasket 2022

Scariolo: «És un gran primer pas en la competició»

«Hem de fer-ho millor en alguns aspectes defensius», admet el seleccionador espanyol

Scariolo: «És un gran primer pas en la competició»

FEB

2
Es llegeix en minuts

Acostumada a viure en l’excel·lència en les grans cites, la selecció post-Gasol afronta un escenari desconegut en aquest Eurobasket. Però la seva posada en escena no ha pogut ser més esperançadora, amb un triomf rotund contra Bulgària. El seleccionador Sergio Scariolo ha deixat clar el nivell d’exigència amb els jugadors, després de reconèixer que se sent «satisfet» pel resultat.

«És un gran primer pas en la competició. Crec que hem jugat bastant bé, hem mogut bé la pilota, hem trobat els homes lliures», ha indicat el tècnic italià, «però hem de fer-ho millor en alguns aspectes defensius. En la primera part, bona en general, hem permès moltes accions ofensives als nostres oponents i en la segona hi ha hagut alts i baixos defensius. Per a un equip en construcció com el nostre tota victòria és un regal. Ara toca el següent», ha assenyalat.

Millorar el rebot

Scariolo ha assenyalat el taló d’Aquil·les de l’equip espanyol i també ha reclamat un pas endavant dels jugadors importants del grup per reforçar les opcions de classificació. «Aquesta és una victòria amb què havíem de comptar si volem tenir ambició de passar a la fase següent», ha explicat abans de remarcar algun aspecte. «Som més petits en gairebé totes les posicions i hem de fer un pas al capdavant i no deixar que la pilota entri fàcil a la nostra àrea. I capturar un percentatge de rebot defensiu millor. Les diferències físiques amb gairebé tots els rivals són evidents i hem de compensar-les amb un nivell més alt de presència», ha declarat.

En aquest aspecte i en d’altres vol que alguns dels seus jugadors elevin el nivell: «Poden fer-ho millor tots perquè si no ens quedem en un equip ‘ben correcte’. Necessitem que els joves adquireixin cada vegada més desimboltura, agressivitat, concentració per compondre una rotació en partits d’un altre calat. I això val per als jugadors que estan en la fase de passar de complementaris a fonamentals».

Notícies relacionades

«Això passa per ser jugadors complets, no em val que un anoti si després no defensa. L’excel·lència és l’objectiu i requereix presència en els dos costats del camp i en cada possessió. M’agradaria que quan acabi el torneig hi hagi un o dos jugadors que hagin fet aquest pas al capdavant per convertir-se en una estrella en l’univers FIBA», ha afegit.

Brown, satisfet

El base Lorenzo Brown, per la seva banda, que s’ha convertit –amb 17 punts– en el màxim anotador de l’equip espanyol també ha reconegut que el triomf ha deixat bones sensacions. «Hem jugat bé, hem mogut la pilota, hem fet cistelles obertes i el necessari per guanyar. Defensivament hauríem pogut ser molt millors. Tenim partits per endavant per millorar-ho», ha explicat sobre l’equip. I després sobre la seva actuació personal, ha remarcat:  «Em sento bé. Els nois són grans jugadors i poso les meves energies en allò que l’entrenador em demana que faci. Tots els meus coneguts havien de veure aquest partit perquè és la meva primera vegada en un gran escenari com aquest».