Bàsquet

Espanya jugarà la final de l’Europeu sub-18 després d’atropellar Sèrbia

Izan Almansa, que ja va ser escollit l’MVP del Mundial sub-17, va liderar la victòria de l’equip espanyol amb 21 punts i 12 rebots

FEB

1

La selecció espanyola sub-18 es va classificar aquest dissabte per a la final de l’Europeu de la categoria que es disputa a Konya (Turquia) després de derrotar Sèrbia (38-60) amb una gran actuació d’Izan Almansa.

L’ala pivot de 2,07 d’alçada, format al planter del Múrcia i que en l’actualitat juga a l’Overtime Elite d’Atlanta, i que ja va ser escollit l’MVP del recent Mundial sub-17, va acabar el partit amb 21 punts i 12 rebots, va tenir pocs errors sota cistella amb 10 encerts de 15 intents i va liderar els seus companys cap a una final que repetirà tres anys després d’aconseguir el seu quart or en l’Europeu disputat a Volos (Grècia).

El combinat dirigit per Víctor Pérez no va donar treva al conjunt balcànic, sempre per darrere al marcador, amb números negatius en cada parcial excepte l’últim, en què Espanya va rebaixar les revolucions. Amb parcials de 7-12 en el primer quart, 6-19 en el segon i 10-19 en el tercer, Espanya va liquidar el duel abans dels últims 10 minuts.

Sediq Garuba i Eddy Pinedo, amb 11 i 9 punts, respectivament, també van brillar en l’equip espanyol, que avui lluitarà per ampliar l’excel·lent balanç de les seleccions de formació durant aquest estiu, amb la medalla de plata en el Mundial sub-17 tant masculí com femení, i el títol en l’Europeu sub-20 també en les dues categories.