Nova aposta blaugrana

El Barça femení de bàsquet també dispara la il·lusió

L’equip entrenat per Isaac Fernández ha segellat l’ascens a Primera i somia impulsar un projecte competitiu amb gent de la casa

El Barça femení de bàsquet també dispara la il·lusió

FCB BasketTwitter

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Seguint el protagonisme d’Alexia Putellas i l’equip femení de futbol del Barça, també s’ha disparat la il·lusió a l’equip femení de bàsquet, que aquesta setmana ha segellat l’ascens a la Lliga Femenina Endesa, amb un marge de dues jornades.

«Aquest és un equip que ha arribat per quedar-se», afirma el tècnic Isaac Fernández. «Que el Barça hagi tornat a la Lliga femenina és important per nosaltres, per al club i també per al bàsquet femení», remarca la gallega de Vigo Marta Canella, que ja porta tres temporades a l’equip.

 El Barça és la cara visible de la vinculació amb el Bàsquet Santfeliuenc (CBS), que el club blaugrana pretén mantenir per continuar creixent en el futur i alhora enllaçar amb el seu passat més brillant. Dos títols de la Lliga femenina de bàsquet (2003 i 2005) van tenir color blaugrana.

«Estem il·lusionats però hem d’anar pas a pas. És un projecte nou i ha de créixer amb la filosofia que compartim amb el Barça, un equip amb l’ADN català, amb gent de la base per fer un projecte a llarg termini», assegura el president del CBS, José Antonio Dabán.

El salt a la Lliga Endesa suposa també un desafiament econòmic perquè és passar d’una categoria semiprofessional com la Lliga Challenge, en què la majoria de jugadores compaginen el bàsquet amb estudis i feina, com és el cas de la base internacional Núria Martínez, a professionalitzar la plantilla. El pressupost del CB Barça a la Lliga Challenge està al voltant dels 250.000 euros. La mitjana a la Lliga Endesa es pot situar sobre els 600.000 euros o en casos com l’Uni Girona i el Perfumerías per sobre del milió.

 Els vincles blaugrana

 «Vosaltres heu complert, ara ens toca a nosaltres», els va assegurar el vicepresident blaugrana Eduard Romeu al rebre l’equip a l’Ajuntament de Sant Feliu per l’ascens i en què es va donar per feta la relació de futur. «Estem treballant en el tema, però aquesta és la idea», reconeix Juan Carlos Navarro, el mànager general del bàsquet blaugrana, que té una important vinculació amb l’equip. No només dona nom al pavelló de Sant Feliu on juga l’equip, sinó que la seva filla gran, Lucía ja ha començat a treure el nas al primer equip, després de formar-se al planter. «No li hem regalat res. Té una gran educació esportiva, bona mà i gestos que s’assemblen als del seu pare», admet Isaac Fernández.

Tant la Lucía com la filla petita, Elsa, que juga amb el cadet, són fruit del treball dels 18 equips femenins del planter del Santfeliuenc, que alimenten aquesta vinculació amb el Barça, en què aquest posa el nom, les instal·lacions i els serveis mèdics, i el 6 de març va portar un dels partits clau per a l’ascens al Palau Blaugrana, i va ser un èxit de públic amb 4.000 persones. «Va ser motivador jugar al Palau, però també complicat. Quan jugues amb aquesta samarreta, els equips et tenen més ganes, però sabem el que implica ser del Barça», diu Marta Canella. «Aquest partit va deixar clar que el bàsquet interessa i que el Barça femení interessa», apunta el tècnic.

Notícies relacionades

Després de dos anys quedant-se a les portes de l’ascens, el Barça CBS ha aconseguit l’objectiu en una temporada espectacular, amb només 3 derrotes de 28 partits, en què sobretot va superar, en la part final, el cop dur de la malaltia d’Ainhoa López, una de les jugadores de referència. L’Ainhoa va fer públic que pateix un limfoma de Hodgkin, el mateix que va afectar Carla Suárez, i que estarà allunyada de les pistes uns quants mesos. «Va ser molt dur assimilar-ho. Però alhora, quan vam superar el mal trago, ens va valer per tirar endavant», admet Canella. «El caràcter de l’Ainhoa, la seva fortalesa i alegria ha sigut la millor ajuda psicològica per a l’equip», apunta Isaac Fernández sobre la seva jugadora, que el cap de setmana passat va viatjar a Madrid per estar amb l’equip en el moment de l’ascens i que va celebrar amb totes una conquesta llargament somiada.