L’Eurolliga de bàsquet

Jokubatis lidera el Barça en una agònica victòria davant el campió

El lideratge del base lituà, ben recolzat per Mirotic i Sanli, marca diferències davant l’Efes i talla la ratxa de derrotes blaugranes (82-77)

Jokubatis lidera el Barça en una agònica victòria davant el campió

Enric Fontcuberta / Efe

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Posat en un mal moment de jocs i resultats, va fer un autèntic exercici de supervivència davant el campió europeu, l’Efes, a qui va superar en un partit agònic al Palau. El lideratge de Jokubaitis, autor de 16 punts i la cistella decisiva, va servir per marcar diferències davant l’equip turc. El jove base lituà de 21 anys, ben recolzat per l’experiència de Mirotic i Sanli, va ajudar els blaugrana a tallar la seva ratxa negativa.

«Era molt important per a nosaltres aquesta victòria, tot i que no ha sigut brillant. Però ara es tracta de lluitar i creure», va admetre Jokubaitis.

No són dies fàcils per al Barça en el seu afany per recuperar el nivell que l’ha portat, en aquest primer terç de la temporada, a liderar l’Eurolliga. No ho són i a la vista del que l’espera en l’immediat calendari (visita al València diumenge, a la Lliga, a l’Unics Kazan el 20 a l’Eurolliga i al Madrid el dia 23 també en l’ACB) l’afició blaugrana haurà d’armar-se de paciència en els pròxims dies.

El desig en els jugadors de Jasikevicius és evident . Però entre les seves ganes i la realitat, s’ha obert un marge notable en les últimes setmanes pel qual es dessagnen. Les baixes i els positius han trencat el ritme de la ben greixada màquina barcelonista i està costant que recuperi la marxa, per molt que vagi incorporant, a poc a poc totes les seves peces

 Si dimarts van ser Brandon Davies i Sergi Martínez els que es van unir al grup, davant l’equip turc va ser Dante Exum, tot i que això no evita que l’equip continuï mostrant certa espessor en atac i estigui mancat de la consistència dels primers mesos en defensa, cometent errors i pèrdues i cedint en la batalla pel rebot, raons per les quals s’han escapat ja tres derrotes consecutives, davant el Baskonia, el Baxi Manresa i l’Armani Milà. La davallada de Higgins i la de Davies, imprescindibles en els esquemes de Jasikevicius, és de les que més s’acusa. El rendiment de tots dos està diversos esglaons per sota del que s’espera, tot i que davant l’Efes van oferir cert millora.

Expulsió d’Ataman

Els errors a l’Eurolliga penalitzen de forma habitual. Però molt més davant un rival com l’Efes, vigent campió europeu, que compta amb nombroses alternatives per colpejar, especialment Larkin i Micic, dos referents sempre clars en l’equip turc, però també de Bryant Dunston, el jugador que va canviar el guió en el primer temps a favor de l’equip d’Ataman amb el seu encert ofensiu i, sobretot, amb el seu domini del rebot. Tant el pivot nord-americà com James Anderson van causar molts problemes en la lluita sota els cèrcols a l’equip blaugrana i van deixar l’Efes per davant després de la primera meitat (40-41).

Notícies relacionades

 Va semblar trobar el camí el Barça a la tornada dels vestidors amb tres triples encadenats de Sanli, Laprovittola i Kuric, que va obrir una primera bretxa clara (49-41). Va semblar posar-se tot encara més de cara quan Ataman va rebre dues faltes tècniques per protestar (no és la primera vegada, ja li va passar en el partit d’anada), amb 13 minuts per endavant.

 Però l’exclusió del tècnic turc va obrar l’efecte contrari. No va treure de l’espessor els barcelonistes i va alliberar els jugadors de l’Efes, especialment Simon, ja que Larkin va fer l’efecte d’estar tocat físicament, per deixar un guió obert per a l’últim quart (61-56), que es va viure com el final d’una marató, amb el Barça al límit de les seves forces, entregat a la inspiració de Jokubatis i l’equip turc buscant Micic i Singleton, tot i que amb això no en va tenir prou per materialitzar la sorpresa.