L’EUROLLIGA DE BÀSQUET

L’Anadolu Efes visita el Palau en plena sotragada del Barça

L’Anadolu Efes visita el Palau en plena sotragada del Barça

Enric Fontcuberta / Efe

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La visita al Palau de l’Anadolu Efes turc, vigent campió de l’Eurolliga aquest dijous (21.00 h, DAZN), arriba en el moment més delicat de la temporada per al Barça, que ve d’encadenar tres derrotes seguides, cosa que no havia passat en tota l’etapa de Jasikevicius al capdavant de l’equip.

El conjunt blaugrana ha sigut un dels equips europeus més afectats per la covid en les dues últimes setmanes, amb positius en nou jugadors i també en nou integrants de l’equip tècnic, inclòs el mateix entrenador lituà. Això ha obligat a una aturada que els barcelonistes estan acusant. El seu rendiment ha caigut en picat tant en defensa.

I el calendari no deixa marge tampoc per a la reacció perquè després de l’Efes, el Barça visita aquest diumenge el camp del València a la Lliga, en una setmana viatja a Kazan per enfrontar-se a l’Unics (dia 20), juga al camp del Madrid a la Lliga (diumenge 23), rep l’Asvel al Palau (27) i després al Joventut (30) per tancar l’esgotador mes de gener

«En un món ideal jo voldria quatre dies d’entrenaments, tancar-nos al laboratori i recuperar els nois. Però no està gens malament jugar en 48 hores davant del teu públic contra el campió d’Europa», va afirmar Jasikevicius aquest dimarts després de l’ajustada derrota davant l’Armani (73-75) i la perspectiva de rebre l’Efes de Larkin i Micic, els seus dos botxins en la passada final de l’Eurolliga, que arriben amb ganes de revenja després de la victòria blaugrana en la primera volta.

Esperant Davies i Higgins

El Barça troba a faltar un major protagonisme de dues peces fonamentals com Brandon Davies, que es va incorporar aquest dimarts a la dinàmica després del seu positiu, i Cory Higgins, recuperat després d’una llarga baixa de dos mesos a causa d’una lumbàlgia, tot i que Roland Smits també està lluny del moment de forma amb el qual va iniciar el curs i Laprovittola arrossega encara seqüeles del seu recent positiu.

Notícies relacionades

 «S’ha d’entendre el jugador, s’hi està esforçant», va explicar Jasikevicius sobre el cas de Higgins. «Tenim sort que s’hagi recuperat sense cirurgia, la qual cosa hauria tardat més temps. Està en pretemporada».

El Barça podria recuperar Exum, també apartat de la dinàmica de l’equip per covid, després de donar negatiu aquest dimecres en l’última prova PCR, però necessitarà un altre test negatiu abans del partit per poder alinear-se.