L’Eurolliga de bàsquet

La fe del Barça tomba l’Unics Kazan

L’equip blaugrana perdia per 20 punts en l’últim quart, va forçar la pròrroga i va firmar una remuntada apoteòsica (111-109)

La fe del Barça tomba l’Unics Kazan

Twitter FCB

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Per a la llegenda del Barça de Jasikevicius es mantindrà en el temps la demostració de fe i de caràcter que va realitzar davant l’Unics Kazan a l’Eurolliga. Va ser una victòria apoteòsica arrencada a la pròrroga (111-109) davant un rival que la va tenir a les mans i la va deixar escapar. Un marcador en contra de 20 punts va ser el punt de partida d’una remuntada històrica de l’equip de Jasikevicius, la novena consecutiva en la competició europea, que li permet reforçar el seu liderat. El triomf va arribar acompanyat amb un rècord per al Barça de millor primera volta (15 victòries, 2 derrotes) en la història del torneig.

La nit blaugrana va comptar amb innombrables protagonistes, impossible entendre d’una altra manera un gir tan radical de guió com el que es va viure al Palau, la història gairebé d’un impossible. Mirotic (28 punts) i Kuric (24) van mostrar orgull, però Jokubaitis, Exum i Laprovittola també engrossiran la llista d’herois per a la grada en una nit d’emocions desenfrenades.

Els vuit punts d’Hezonja en els dos primers minuts van ser la millor mostra de l’aposta de l’Unics, un equip que viu un moment de confiança devastador. Perasovic ha reunit un grup de jugadors poderosos físicament, sobrats d’energia i que, a més, compten amb molt talent ofensiu, com l’aler croat, que va construir en el Palau els inicis de la seva carrera durant tres anys, però també amb John Brown, un malson per a la defensa.

La velocitat en les transicions, l’agressivitat en el joc i l’activitat defensiva van propulsar l’Unics ja des dels primers minuts. El Barça va ser capaç d’aguantar el pas en el primer quart (27-28), convertit en un intercanvi de cops apassionants entre els dos. Els blaugrana van aconseguir rebaixar el mal en atac dels russos, però ofensivament es van enredar i només van sumar una desena de punts. Limitat com està en les rotacions per les baixes (Calathes, Higgins, Abrines, Hayes, Sergi Martínez), l’equip de Jasikevicius va anar cedint en intensitat i concentració, acumulant pèrdues i permetent contraatacs fàcils de l’Unics que van acabar per eixamplar l’avantatge de l’equip rus en el descans (37-46).

Al caire de l’abisme

Notícies relacionades

El panorama es va complicar encara més amb un parcial de 2-9 en la represa, que va disparar encara més les diferències a favor de l’Unics fins als 16 punts (39-55). Les males sensacions no van abandonar el Barça que veia com tots els seus intents tenien una ràpida resposta de l’equip rus, que va arribar a entrar en l’últim quart amb 20 punts de marge (57-77).  Però, al caire de l’abisme, el Barça va demostrar una fe i un caràcter colossal.

Amb el lideratge de Mirotic, l’encert de Kuric i Laprovittola, i el pas endavant d’Exum, l’equip blaugrana va anar llimant diferències amb voracitat davant la incredulitat de l’afició del Palau, ficat en una muntanya russa de sensacions, que encara va elevar més un lleig gest de Canaan, fent callar la grada després d’un triple. El resultat de la càrrega barcelonista va ser un sorprenent parcial 37-20 en l’últim període que va donar pas a la pròrroga amb tres tirs lliures finals de Mirotic i una victòria que quedarà en la memòria.