L’Eurolliga de bàsquet

Mirotic condueix el Barça a una victòria de caràcter a Atenes

L’equip blaugrana supera les seves baixes i reacciona després d’una mala primera meitat enganxat al lideratge de la seva estrella (82-85)

Mirotic condueix el Barça a una victòria de caràcter a Atenes

Pete Andreou / Efe

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

 El Barça va arrencar de l’OAKA, l’exigent camp del Panathinaikos, una d’aquestes victòries que enforteixen el grup i disparen la seva autoestima (82-85). És la vuitena consecutiva dels blaugrana a l’Eurolliga. Va ser un triomf sofert, gairebé agònic, per la capacitat de resiliència de l’equip grec, que va entrar en l’últim minut i mig amb 11 punts en contra (70-81) i va lluitar fins a l’últim segon per canviar la seva sort. Davant això, va emergir Nikola Mirotic amb una altra actuació majúscula (20 punts, 7 rebots, 4 assistències, 32 de valoració), que va impulsar l’equip a creure en si mateix, a mostrar una enorme fortalesa mental en la segona part per donar la volta al marcador i a superar les seves nombroses baixes.

No va poder començar millor el Barça a Atenes, amb una exhibició ofensiva de Laprovittola, que va fer saltar pels aires la defensa zonal que va establir el Panathinaikos d’inici (2-10). Però el big bang anotador del base argentí (11 dels 16 primers punts) no va trobar continuïtat en la dinàmica d’un equip que arrossega molt desgast (diumenge va jugar a Tenerife, dimarts a Belgrad) i que pel camí, aquesta setmana, ha perdut dues peces més: Sergi Martínez, amb un esquinç de turmell, i Nigel Hayes, a qui han diagnosticat covid.

La recepta que va aplicar el Panathinaikos va ser senzilla: desplegament físic, intensitat, agressivitat en defensa, les mateixes que l’han portat a sotmetre al seu camp de l’OAKA rivals del pedigrí com Fenerbahçe, Efes o Zenit Sant Petersburg. Amb cinc baixes a la plantilla, al Barça se li va ennuegar aquest plantejament en tota la primera meitat. Així va aconseguir el conjunt grec recuperar l’equilibri en el primer quart (26-26) i després establir diferències clares (49-41) després d’un segon parcial que va dominar amb molta autoritat amb el seu domini del rebot, amb el protagonisme del gegant Papagiannis, la seva capacitat per desplegar-se al contraatac i amb uns minuts d’inspiració de l’ex-Unicaja, Nedovic.

Canvi d’energia

Notícies relacionades

El Barça va canviar la dinàmica sobretot, per l’energia que va aconseguir desplegar en la represa. Jasikevicius va sostenir l’aposta amb un equip molt gran, que ja va insinuar en els primers minuts, amb Davies i Smits en les posicions interiors i Mirotic en la d’aler, com va fer en molts partits a l’NBA, un plantejament que va generar molts problemes a la defensa del Panathinaikos. Els blaugrana van passar a dominar el rebot amb una autoritat inesperada, apropiant-se de molts rebutjos sota el cèrcol grec que li van facilitar segones oportunitats. La conseqüència va ser un tomb radical en el guió del partit a favor dels blaugrana, amb un parcial de 15-27 en el tercer quart, que va deixar la iniciativa en el costat de l’equip català (64-68).

En aquella fase decisiva, va ser quan el lideratge silenciós de Mirotic es va fer més patent, amb diverses accions de cistella i tir addicional, que va portar els blaugrana a obrir un matalàs molt sòlid en el tram final. Això va ser el que li va permetre aguantar les últimes envestides de l’equip grec, entregats a una pressió aclaparadora, que el pols ferm de Mirotic i Kuric des del tir lliure va acabar de desconnectar.