BURGOS – BARÇA (69-83)

El Barça s’arremanga a Burgos i tanca una setmana perfecta

  • Sanli (19 punts i 11 rebots) i Jokubaitis (18) lideren el tercer triomf blaugrana de la setmana

  • Els locals perdien per 14 en el tercer quart, però es van posar a un a l’inici de l’últim

El Barça s’arremanga a Burgos i tanca una setmana perfecta

FCB

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El Barça ha completat aquest diumenge la seva setmana perfecta amb un treballat triomf sobre el San Pablo Burgos (69-83) amb Sertaç Sanli (19 punts i 11 rebots) i Rokas Jokubaitis (18) com a líders. Després de batre el CSKA i l’ASVEL a l’Eurolliga, l’equip blaugrana va acabar de treure’s l’espina de la derrota davant el Valencia al Palau i manté el ritme al Madrid, que va anul·lar el Betis (71-48).

Després de cinc derrotes consecutives a la Lliga Endesa, el Burgos, que dilluns va destituir Zan Tabak i va apostar pel duo Félix Alonso i Fran Hernández, era sens dubte el rival menys temible de la setmana, però el Barça va mostrar el cansament mental i físic i va patir més del que s’esperava per tancar un partit que va arribar a guanyar per 14 punts al tercer quart.

El Barça no va aconseguir alçar-se en els dos primers quarts, llastat pel seu desencert en el triple (2 de 14 al descans), però sempre va estar per davant perquè el seu domini del rebot va ser abassegador, curiosament davant el líder en rebots de l’ACB. Sanli va començar dominant i va acabar segellant la victòria culer des de l’exterior.

Ensurt

Un triple i una assistència de Laprovittola, l’heroi de divendres a Villeurbanne, semblava que resoldrien el tràmit (33-47, m. 22), però llavors el Burgos li va donar al Barça la seva pròpia medecina. Amb una defensa ferotge i molts punts en transició, va ajustar el marcador fins a posar-se a un després del triple de McGee que va obrir l’últim acte (58-59), al qual va respondre Sanli amb un altre.

Notícies relacionades

El Barça va començar a patir i es va esforçar per sentenciar el Burgos, que es va agenollar quan Mirotic va sumar punts al festival de Sanli i Jokubaitis, al qual es va acabar unint el base uruguaià Agustín Ubal (18 anys), que va tenir prou amb 36 segons en la seva estrena a l’ACB per anotar la seva primera cistella, que va celebrar efusivament.

San Pablo Burgos, 69 – FC Barcelona, 83

El Manresa cau a Múrcia

En un altre duel amb presència catalana, el Baxi Manresa ha caigut a la pista de Múrcia (71-67). Malgrat els 18 punts de Bako i els 17 de Moneke, els catalans van anar gairebé sempre a remolc i van sucumbir davant un decisiu Radovic al tram final. El Breogán-Joventut va ser ajornat al 30 de desembre per quatre positius a l’equip de Lugo.

UCAM Murcia, 71 – Baxi Manresa, 67