Bàsquet

El Palau Blaugrana es renta la cara

  • La junta de Laporta invertirà un milió d’euros a recondicionar el pavelló blaugrana, amb canvis de videomarcadors i megafonia

  • El club preveu que el nou Palau estigui construït per a la temporada 2025-26 amb una capacitat per a 15.000 espectadors

El Palau Blaugrana es renta la cara

FC Barcelona

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La directiva del FC Barcelona planeja tenir a punt el nou Palau Blaugrana per a la temporada 2025-2026 amb un capacitat de 15.000 espectadors, dins del renovat Espai Barça que la junta de Joan Laporta va presentar en l’última assemblea del club als socis compromissaris.  Però fins que es faci realitat aquest somiat projecte per a les seccions blaugranes, i en especial per al bàsquet, el club ha decidit fer-li un rentat de cara a l’actual Palau, unes obres de condicionament que es podran disfrutar aquesta mateixa temporada.

El club ha aprovat ja una inversió d’un milió d’euros per a les actuacions més immediates del Palau, que se centraran en el canvi del marcador electrònic, en la megafonia, també en la instal·lació elèctrica, així com en la creació d’una zona d’‘hospitality’ en la part annexa del gol nord del Palau, a la zona del Casal de l’avi, on els aficionats VIP amb localitats a les cadires de pista podran tenir una atenció personalitzada i comptaran amb la presència de llegendes del bàsquet blaugrana, com pot ser Audie Norris, un dels referents de finals dels 80, convertit en ambaixador blaugrana.

Pendents d’obtenir els permisos per iniciar les obres al Palau, que encara no s’han tramitat, com si s’ha fet amb les obres de l’estadi, el club també ultima sobre pla el projecte de la instal·lació, renovat per la necessitat d’ampliar la proposta inicial de la junta de Bartomeu, que preveia un aforament de 10.000 espectadors, ampliable a 12.500, als 15.000 que considera necessaris la junta de Laporta, conscient que ha de ser una font d’ingressos molt important en el club. Aquest augment d’aforament és el que donarà al Barça la possibilitat de ser seu de grans esdeveniments esportius, com pot ser la ‘final four’ de l’Eurolliga.

 El club es planteja també explotar al màxim la instal·lació amb l’organització d’altres esdeveniments com concerts o convencions, que podrien acollir fins a 20.000 espectadors, tenint en compte que es podrien habilitar prop de 5.000 localitats més a la pista.

Equilibrar els comptes

En l’aposta per generar més ingressos que permetin equilibrar els comptes de les seccions, el Barça ha incorporat recentment un expert dedicat exclusivament a buscar patrocinis per al bàsquet i prepara dins de la Botiga un espai dedicat a la temàtica del bàsquet, que s’inaugurarà aquest pròxim dissabte, batejat com el córner. 

Notícies relacionades

L’experiència pilot de col·locar aquesta setmana passada la mercadotècnica de la secció de bàsquet a la primera planta de la Botiga va tenir una «resposta molt positiva» per part dels aficionat, segons fonts del club.  El Barça ha comprovat el gran interès per l’equip de bàsquet, en la tornada dels aficionats a les grades després de la pandèmia, tant en la venda d’entrades (el dia del Fuenlabrada es van vendre les 2.200 posades a la venda, ja que 4.000 són d’abonaments, igual que el dia del Zenit Sant Petersburg de l’Eurolliga) com en la del marxandatge.

El Barça, d’altra banda, encara no ha arribat a cap acord amb Nikola Mirotic per a l’adequació del seu salari a la difícil situació econòmica del club, tot i que manté obertes les converses, igual que amb Brandon Davies i Nick Calathes, dos jugadors que acaben contracte, i no ha tancat la porta a Marc Gasol, tot i que el pivot de Sant Boi manté un calculat silenci sobre el seu futur.