Bàsquet

El Barça iguala el seu millor inici de lliga amb la victòria contra el Fuenlabrada

L’equip de Jasikevicius ha patit fins al descans, però ha reaccionat amb la seva millora defensiva (79-69)

ACB Photo

3

El Barça, amb la vista posada en el partit d’Eurolliga de dijous vinent a la pista del líder, Armani Milà, segueix invicte a la Lliga Endesa després de vèncer aquest diumenge al Palau Blaugrana l’Urbas Fuenlabrada per 79-69 després d’un enfrontament en què els blaugranes no han donat opció al rival en la segona meitat.

L’equip blaugrana, la millor defensa de la lliga (68 punts de mitjana), ha frenat el millor atac, el Fuenlabrada (86,6), gràcies a la millora defensiva blaugrana en la segona meitat i a un parcial de 14-2 a l’inici de l’últim quart (71-52). Amb la seva victòria, l’equip de Jasikevicius ha igualat, amb vuit victòries, el seu millor inici de lliga des de fa 27 anys, concretament l’1 d’octubre del 1994 (temporada 94/95) amb Aíto García Reneses a la banqueta.

El tècnic blaugrana ha donat descans a Nick Calathes i ha recuperat Pierre Oriola, mentre que al Fuenlabrada, Josep Maria Raventós, sense el brasiler Leo Meindl ni Christian Eyenga, ha plantejat al seu rival un joc ràpid amb una defensa canviant d’home a zona.

El Barça, per mitjà de Nico Mirotic i Cory Higgins, ha obert bretxa ràpidament (12-6, m.5), tot i que els visitants han reaccionat bé amb un parcial de 0-7 (12-13,m.6) amb encert en el triple. L’entrada de Kyle Kuric, amb set punts en tres minuts, ha rellançat el Barça, que ha aconseguit enfilar-se al final del quart (21-19).

Els visitants, amb encert en el triple per part de Jovan Novak i bona defensa, han dominat la meitat del segon quart (28-34, m.17). El retorn de Mirotic, després d’un temps de Jasikevicius i l’efectivitat de Davies en atac, juntament amb un pas endavant de la defensa blaugrana, aconseguia que s’arribés al descans amb taules (34-34).

Millora defensiva

El Barça ha pujat línies en defensa a l’inici del tercer quart i en atac es nodria de pilotes al pal baix per a Brandon Davies. El Fuenlabrada aguantava bé per mitjà de Kyle Alexander i els triples, dos de seguits de Kwan Cheatham (42-44,m.24).

Nico Laprovittola començava a anotar des de la línia de 6,75, però la tercera falta del nigerià Omi Emegano trastocava la defensa visitant (47-44, m.25).  A més, Jokubaitis rellevava Laprovittola i augmentava el ritme de joc mentre Higgins i Kuric obrien bretxa (53-46,m.29) i al Fuenlabrada li costava ja anotar.

Amb 57-50 s’entrava en l’últim quart, que no ha començat bé amb la quarta falta de Sea Armand i cistelles pròximes de Smits i Sertaç Sanli (61-50, m.31). Raventós parava el partit per intentar fer reaccionar l’equip en atac.

La reacció no ha arribat i Jokubaitis, un malson per a la defensa visitant, col·locava el 67-52 (m.33) al marcador. Les coses no han canviat i Roland Smits situava el marcador en 71-52 (m.35) després d’un parcial de 14-2, que ja ha convertit en un tràmit els últims minuts.

«Hem sortit una mica malament però hem sabut reaccionar després del descans i frenar un dels millors atacs de la Lliga», ha explicat Jasikevicius a l’acabar. «Per a mi ara les victòries o derrotes no són importants, el realment important és continuar millorant per arribar bé als moments decisius i crec que encara no hem millorat tot el que jo vull», ha afegit.

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Laprovittola (10), Higgins (13), Sergi Martínez (4), Mirotic (7), Sanli (4) –quintet inicial–. Davies (6), Kuric (12), Jokubaitis (11), Smits (6), Hayes (2), Oriola (2) i Caicedo (2).

Urbas Fuenlabrada: Novak (11), Armand (2), Emegano (10), Cheatham (12), Alexander (13) –quintet inicial–, Ristic (6), Samar (2), Vicedo (5), Bagayoko (-), López (-), Chema González (6) i Macoha (2).