Bàsquet

El Barça negocia amb Mirotic una rebaixa salarial

La directiva està en converses amb l’estrella blaugrana i els jugadors de bàsquet per adequar els seus contractes a la situació del club

El Barça negocia amb Mirotic una rebaixa salarial

Efe

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La difícil situació econòmica que passa el Barça i que ha impactat de manera directa en l’equip de futbol amb la sortida de Leo Messi i Antoine Griezmann també ha arribat a la secció de bàsquet. El club ja ha plantejat a la seva principal estrella, Nikola Mirotic, la necessitat que assumeixi una rebaixa salarial que faci sostenible la situació de la secció, i, tot i que el jugador montenegrí sembla obert a la negociació, no està d’acord amb el percentatge que li ha plantejat la junta.

Mirotic és el jugador més ben pagat de la plantilla blaugrana, amb un salari que voreja els 3,7 milions d’euros. El club pretén adequar-lo a la delicada situació de l’entitat i la xifra de rebaixa que li ha sol·licitat estaria entorn del 25%, un percentatge similar al que han assumit alguns futbolistes del primer equip, com Piqué i Jordi Alba. El jugador no s’ha tancat a la petició del club. Però la seva proposta és una mica diferent. Assumir una rebaixa i també un ajornament en el temps. Però de moment no hi ha acord.

Xifres de mercat

Les converses se sostenen amb tots els jugadors de la plantilla de bàsquet en aquests últims dies, com va reconèixer el mateix president Joan Laporta en l’entrevista que va concedir dilluns a la nit al programa Onze d’Esport3 i en què va aclarir que aquesta adequació de salaris només afectarà, dins de les seccions, la secció de bàsquet.

Les converses no només es mantenen amb Mirotic, sinó amb tots els integrants de la plantilla de bàsquet que tinguin contractes antics, segons reconeixen fonts del club. En aquest cas hi ha Calathes, Davies i el capità, Oriola, mentre que altres jugadors, com Cory Higgins (amb tres anys) i Àlex Abrines (extensió a cinc anys) ja han renovat amb xifres més adequades al mercat.

Els problemes econòmics del club estan entre les raons de la sortida també de Víctor Claver i Adam Hanga, que tenien un any més de contracte, tot i que en el seu cas també van pesar les raons esportives, ja que el tècnic Jasikevicius amb prou feines hi va comptar a la part final de la temporada.

Notícies relacionades

La negociació amb Mirotic s’ha complicat perquè el jugador considera que no ha sigut aliè als esforços econòmics en els últims temps, segons reconeixen fonts pròximes al jugador, que admet que se sent molt bé a la ciutat i al club.

L’ala pivot montenegrí es va rebaixar un 10% el sou durant la pandèmia, com tots els jugadors i a mitja temporada va acceptar un ajornament del seu contracte ampliant-lo fins al 2025. El club li ha sol·licitat un nou esforç i el jugador hi està disposat, però no en les condicions que pretén la directiva, que, segons va assegurar el programa ‘Tot Costa’, de Catalunya Ràdio la setmana passada podria haver arribat a plantejar-li trencar el contracte de manera unilateral per baix rendiment, tot i que fos només una excusa per pressionar en la negociació.