BÀSQUET

El Barça 2021-22 es posa en marxa amb l’anhel de l’Eurolliga

La plantilla de Jasikevicius comença els entrenaments amb 16 efectius, amb Sanli i Jokubaitis, però a l’espera de Higgins i els olímpics

El Barça 2021-22 es posa en marxa amb l’anhel de l’Eurolliga

FC Barcelona

3
Es llegeix en minuts

Dos mesos després de conquerir el ‘doblet’ Lliga i Copa, la nova temporada 2021-22 del Barça de bàsquet ja està en marxa. Aquest dimarts, la plantilla de Saras Jasikevicius ha arrencat amb les proves mèdiques que han certificat el retorn als entrenaments de dimecres. Els blaugrana tenen entre els seus màxims desitjos el somni de l’Eurolliga, un títol que es va aconseguir per última vegada fa 12 anys, i de la qual són subcampions.

El tècnic lituà disposa d’entrada de 16 jugadors, nou del primer equip i set més del Barça B. Pierre Oriola, Nikola Mirotic, Nick Calathes, Brandon Davies, Roland Smits, Kyle Kuric, Sertaç Sanli, Sergi Martínez i Rokas Jokubaitis seran els protagonistes de la primera plantilla.

Mentre que per part del filial i l’equip júnior, el tècnic compta també amb els bases Juani Marcos, Agustín Ubal i Rafa Villar, els exteriors Michael Caicedo i Gael Bonilla i els interiors Ibou Badji i James Nnaji. Cinc d’aquests (Ubal, Villar, Caicedo, Bonilla i Nnaji) van formar part dels júniors que es van proclamar campions de Catalunya, d’Espanya i subcampions d’Europa el 2020-21.

Nous bases

Per a aquesta nova temporada, el Palau podrà disfrutar de tres noves incorporacions. El club ha oficialitzat el fitxatge de dos bases: l’argentí Nico Laprovittola, exjugador del Reial Madrid i Joventut de Badalona, que s’incorporarà més tard a la disciplina blaugrana després de disposar de més dies de vacances per participar en els Jocs Olímpics de Tòquio.

També ho faran Álex Abrines, peça clau aquest passat curs, i el renovat Cory Higgins, MVP de la Copa del Rei, que no va ser a la cita olímpica però té permís del Barça per arribar a finals de setmana.

Sí que hi serà des de l’inici la perla lituana Rokas Jokubaitis, que ja ha tornat després de la seva participació a l’NBA Summer League al ser seleccionat en el Draft pels Knicks. El base lituà de 20 anys, petició expressa de Jasikevicius, vol seguir una altra temporada a Europa i es posarà a les bones mans del seu valedor a Kaunas per seguir amb la seva progressió.

A l’espera d’un possible ‘3’, un altre dels fitxatges estrella és Sertaç Sanli, pivot turc procedent de l’Anadolu Efes i botxí del Barça a la final d’Eurolliga (86-81). Amb 29 anys i 2,13 metres, ha firmat per a les dues pròximes temporades i arriba per reforçar el joc interior. Sanli, que té facilitat per al tir de tres, va firmar una mitjana de 15,5 punts i 5 rebots en 19 minuts per partit en la passada ‘Final Four’ de Colònia.

La incògnita de Pau

Al capítol de baixes, el Barça no comptarà amb Artem Pustovyi, rumb a Gran Canària després d’acumular pocs minuts, Víctor Claver, que torna a la seva ‘casa’ de València Bàsquet, el francès Leo Westermann, fitxat pel Mònaco, i Adam Hanga que vestirà de blanc amb el Reial Madrid. Probablement tampoc hi serà Leandro Bolmaro, que tots indiquen que començarà el curs amb els Minnesota Timberwolves després de no aparèixer en els plans de pretemporada.

La incògnita estarà en la continuació de Pau Gasol. La llegenda blaugrana i de l’NBA també descansa després de la seva participació a Tòquio i, de moment, espera els rumors que apunten a la seva retirada. El de Sant Boi ja va insinuar durant la celebració del títol de Lliga que podria ser la seva última temporada, però la motivació pel títol europeu podria mantenir dret Pau, que sí que es va retirar de la selecció espanyola.

‘Stage’ a Andorra

Notícies relacionades

Després d’una primera setmana d’entrenaments entre el Palau Blaugrana i el pavelló de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, el Barça es traslladarà al Comú d’Encamp d’Andorra del 24 al 31 d’agost per realitzar un ‘stage’ de pretemporada. Durant l’estada al país veí, el Barça de Saras disputarà dos amistosos: el 26 d’agost, davant el MoraBanc Andorra, i el 30 d’agost, davant el Llemotges francès. 

Una vegada finalitzada la preparació, el Barça iniciarà la temporada oficial amb la disputa de la Lliga Catalana, avantsala del primer torneig estatal, la Supercopa Endesa, que es jugarà a Tenerife els dies 11 i 12 de setembre. El Barça s’enfrontarà al València Bàsquet a les semifinals.