Bàsquet

Marc Gasol, Garuba i Abalde, semiaïllats per contacte amb un positiu

Els tres jugadors de la selecció de bàsquet van tenir el contacte en el vol des de Las Vegas, estan sota control i es poden entrenar i competir

Marc Gasol, Garuba i Abalde, semiaïllats per contacte amb un positiu

FEB

1
Es llegeix en minuts

Els jugadors de la selecció espanyola de bàsquet Marc Gasol, Usman Garuba i Alberto Abalde estan en semiaïllament per haver tingut contacte pròxim amb un positiu de Covid-19, fet que els obliga a mantenir-se en habitacions individuals però els permet entrenar-se i competir, segons va confirmar a EFE la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB).

Aquest contacte es va produir el 21 de juliol, en el vol que va traslladar la selecció espanyola des de Las Vegas (Estats Units), on va jugar un amistós contra el combinat nord-americà, a Tòquio. El positiu amb què van tenir contacte va ser un altre passatger de l’avió, que no formava part de l’equip ni de l’expedició de la Federació.

Des d’aleshores, els jugadors espanyols han sigut sotmesos a diverses proves PCR que han donat negatiu, però a partir que se’ls va notificar el contacte, el dia 27, van haver de posar-se en aquest règim de semiaïllament previst per a contactes pròxims.

Notícies relacionades

Aquesta situació suposa que Marc Gasol, Usman Garuba i Alberto Abalde s’han de mantenir en habitacions individuals durant tot el temps excepte per als entrenaments i els partits, i han de traslladar-se en un vehicle diferent al de la resta de l’expedició.

Els tres jugadors van formar part del partit en el qual Espanya es va imposar ahir a l’Argentina per 81-71 i amb què es va assegurar el pas a quarts de final del torneig olímpic, i es mantindran en aquest règim fins al 4 d’agost, quan hauran passat dues setmanes des de la data del contacte. El diumenge 1, Espanya jugarà el seu últim partit de la fase de grups contra Eslovènia, (10.20 h).