Bàsquet

Els 12 homes de Scariolo que buscaran medalla a Tòquio

«El Minnesota ha entès que a Juancho li anirà molt bé jugar els Jocs. L’hi agraeixo», diu el seleccionador

Els 12 homes de Scariolo que buscaran medalla a Tòquio

FEB

2
Es llegeix en minuts

Sergio Scariolo ja té la llista dels 12 jugadors que competiran als Jocs de Tòquio i al grup hi haurà, finalment, l’aler Juancho Hernangómez, la presència del qual estava en l’aire per la lesió a l’espatlla que va patir a l’amistós de preparació contra França. Després de sotmetre’l a diverses proves, els metges de la Federació i també els del seu equip, els Minnesota Timberwolves, consideren que pot estar a punt per a l’inici del torneig.

«El Juancho hi serà», va confirmar Sergio Scariolo a la roda de premsa posterior a l’últim partit de preparació que va disputar la selecció contra els Estats Units abans de viatjar a Tòquio i en què l’equip dirigit per Gregg Popovich es va imposar per 83-76 . «Ha respost molt bé a tots els tractament. Vull agrair als Timberwolves la seva col·laboració i per la mentalitat oberta que han tingut, cosa que no ha estat sempre així en episodis semblants. Així que gràcies de tot cor. Han entès que es tracta d’un jugador en progressió, necessitat d’aquestes experiències i que li anirà molt bé jugar els Jocs».

Després de confirmar-se la presència de Juancho, el seleccionador va anunciar els tres últims descarts per a la cita olímpica: Pierre Oriola, Xabi López-Arostegui i Dario Brizuela. «A tots ells, el nostre agraïment pel que han aportat», va remarcar el tècnic italià.

Afinar la posada a punt

Així, la llista la componen, com a bases, Ricky Rubio, Sergio Rodríguez i Sergio Lull; com a alers, Rudy Fernández, Álex Abrines, Aberto Abalde, Juancho Hernángómez i Victor Claver, i com a pivots Pau Gasol, Marc Gasol, Willy Hernangómez i Usman Garuba.

Notícies relacionades

Després del partit de preparació, l’equip espanyol viatjarà des de Las Vegas fins a Tòquio, on s’entrenarà fins al seu debut oficial als Jocs, el dilluns 26 contra l’amfitriona Japó.

«Amb els 12 de Tòquio ens queda una setmana de treball en què tindrem algunes dificultats logístiques, per entrar al país i tenir un dia de recuperació», va reconèixer Scariolo, que vol acabar de perfilar algunes coses abans del debut. «Cal afinar la preparació i afrontar això des de l’inici amb molta determinació. Hem vist com ha jugat el Japó els seus dos últims partits, passant per sobre de Bèlgica i guanyant França, i hi haurem d’estar molt molt preparats des de l’inici», va comentar sobre el primer rival, l’equip amfitrió.