Bagayoko, el nen que va trencar el rècord de precocitat de Ricky a l’ACB

El pivot malià va debutar a la Lliga amb el Fuenlabrada amb 14 anys, 7 mesos i 15 dies

2
Luis Mendiola

El marcador reflectia un 17-15 a favor de l’Urbas Fuenlabrada faltant 2.56 minuts pel final del primer quart, quan un gegant de 2,07 metres es preparava per sortir al camp i disputar-li uns minuts al Reial Madrid, gran dominador d’aquesta lliga. Era Bassala Bagayoko, el pivot malià que va entrar a la història de l’ACB aquest diumenge al convertir-se en el jugador més jove en participar a la Lliga Endesa amb 14 anys, 7 mesos i 15 dies, batent el registre que ostentava Ricky Rubio.

Bagayoko va superar, 16 anys després, el registre de precocitat establert per l’actual base català dels Minnesota Timberwolves, que va debutar a l’ACB l’octubre del 2005 amb el Joventut contra el Granada, quan tenia 14 anys, 11 mesos i 24 dies.

Sense res a témer, Josep Maria Raventós, entrenador dels locals, va cridar a l’interior al minut 7 del primer quart perquè s’estrenés en la competició. Un tap al suec Jeff Taylor que va ser sancionat amb falta, i els seus primers punts al 9, al recalcar amb una esmaixada una entrada a cistella del seu compatriota Cheick Diallo van ser les primeres actuacions de Bagayoko, que va demostrar una gran potència física malgrat la seva primerenquíssima edat.

També va intervenir en els últims minuts del tercer quart i a l’arrencada de l’últim, per tancar la seva participació amb 2 punts, 2 rebots i 2 faltes comeses en 9:11 minuts sobre la pista del Pavelló Fernando Martín.

El precoç jugador pertany al Fuenlabrada de Lliga EBA, on combina posicions de pivot i aler i fa una mitjana de 8,6 punts, 8 rebots i 14,6 de valoració. Va arribar al club de Fuenlabrada de l’Alcalà i la temporada anterior va jugar la ’Minicopa’ del 2019, amb una actuació que va enlluernar els grans clubs, participant a les files del CB les Canàries.

El jugador malià va ser convocat pel primer equip per cobrir les múltiples baixes del conjunt de Fuenlabrada, que no compta, per lesió, amb Osas Ehigiator, Siim Sander Vene, Marc García i Álex Urtasun, i té en quarantena per coronavirus Melo Trimble i Chema González.

«L’hem mantingut 10 minuts perquè ha entrenat molt bé, no té por. A partir d’ara hem de continuar cuidant-lo com el club l’està cuidant, que els seus entrenadors continuïn tractant-lo com l’estan tractant i anar a poc a poc amb ell», va manifestar Raventós al final del partit.