Bàsquet

El Barça busca segellar a Tel-Aviv la primera posició de l’Eurolliga

El Barça busca segellar a Tel-Aviv la primera posició de l’Eurolliga
1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça comença aquest dimarts, amb la visita al Maccabi de Tel-Aviv una setmana més que exigent amb tres partits com a visitant, que el portarà a Israel, divendres a Istanbul per enfrontar-se al Fenerbahçe i diumenge, a la Lliga, davant el San Pablo Burgos.

Un triomf aquest dimarts a la pista del Maccabi (20.05 hores), li asseguraria al conjunt blaugrana, de forma matemàtica, la primera posició de l’Eurolliga. Serà la primera de les tres oportunitats de què disposarà per confirmar-la. El conjunt israelià, descartat ja per als quarts de final, compta amb un equip molt físic amb jugadors de talent de l’escorta Wilbekin, màxim anotador amb 14 punts de mitjana.

«La nostra motivació ha de ser molt alta perquè ells van guanyar aquí (67-68 a mitjans de desembre) i perquè un dels objectius que teníem era acabar primers la fase regular i volem tancar-ho al més aviat possible», va remarcar l’entrenador barcelonista Sarunas Jasikevicius abans de viatjar a una ciutat que considera especial, perquè va passar dos anys de la seva carrera a Israel i va deixar bons amics.

Pau Gasol, a la recta final

«El nostre objectiu és quedar primers, no només arribar als ‘play-off’», va explicar el capità blaugrana Adam Hanga, «però el Maccabi és un equip molt físic, amb talent, i no serà fàcil. Tenim tres partits seguits fora i l’objectiu també ha de ser veure com podem arribar millor als ‘play-off’. Hem guanyat els dos últims partits, però les sensacions han sigut una mica rares. Hem de jugar una miqueta millor», va admetre l’aler hongarès.

Notícies relacionades

L’equip blaugrana va recuperar per aquest desplaçament Cory Higgins, absent dels dos últims partits per lesió, però va deixar a casa Pau Gasol, que ja s’entrena a ritme alt amb els seus companys sense ressentir-se de les molèsties al peu operat.

El pivot barceloní afronta la part final de la preparació abans del seu debut, possiblement la setmana vinent amb la visita del Bayern Munic al Palau el 9 d’abril, a l’última jornada de la fase regular de l’Eurolliga, en un partit que hauria de ser ja intranscendent per a la classificació.