Lliga Endesa

El Barça escapa a la sorpresa contra el Fuenlabrada

L’actuació de Davies i Smits i dos errors finals dels madrilenys asseguren la victòria barcelonista (81-79)

El Barça escapa a la sorpresa contra el Fuenlabrada
3
Es llegeix en minuts

A prop, molt a prop, va estar el Barça de patir una inesperada derrota durant la visita del Fuenlabrada al Palau. No va arribar, al final. Però va ser més per demèrit de l’equip madrileny que per mereixements de l’equip de Jasikevicius que perdia per tres punts a 40 segons del final i es veia amb la soga al coll. Un rebot en atac providencial de Smits, i una pèrdua de pilota a l’últim atac del Fuenlabrada va permetre al Barça sortir viu (81-79) i sumar la seva 15a victòria consecutiva a la Lliga ACB.

 «Avui hi havia gent que havia d’haver jugat molt i bé, però no ho han fet. No estaven mentalment preparats per fer això», va dir en to crític l’entrenador del Barça, Sara Jasikevicius. «No vam estar bé ni en atac ni en defensa. Hem tingut problemes perquè de vegades escollim a qiuins partits jugarem dur i a quins no».

El domini absolut del Barça en el rebot ofensiu (19 captures), amb Brandon Davies i Rolans Smits imparables, va ser la clau de la derrota visitant que, malgrat les seves baixes, va portar els blaugrana fins al límit de les seves forces, en una setmana en què s’han vist obligats a disputar tres partits.

El tècnic blaugrana Sarunas Jasikevicius, amb Cory Higgins lesionat, va descartar Mirotic i va dosificar efectius pensant en el transcendent partit d’Eurolliga de dimarts a la pista del Maccabi, que podria donar-li matemàticament la primera plaça de la fase regular a falta de dues jornades.

Fora de ritme

El Barça va sortir lluny del seu ritme habitual i això va permetre al Fuenlabrada aguantar al primer quart (20-17) amb Kyle Alexander molt efectiu. Al segon, els blaugrana es van empenyorar el llançament des de 6,75 (0 de 7), acumulant pèrdues (11 al descans) i després d’un parcial de 0-11, els madrilenys es van col·locar amb 22-29 (m.15), gràcies a Trimble i Novak.

Després del 31-35 al descans, els blaugrana van tornar a sortir lents i un triple d’Emegano col·locava el 31-40 (m.21) a l’electrònic. Un triple d’Abrines (2 de 15) i una cistella després d’un rebot ofensiu de Smits retallava el marge (36-40, m.23). Els de Raventós no perdien la compostura (40-47, m. 25) tot i que l’entrada de Davies i un altre triple d’Abrines empataven el partit (47-47, m.26).

Arribava una antiesportiva sobre Bolmaro i el base argentí convertia dos tirs lliures i un triple tot seguit per avançar el Barça (52-47, m.27) després d’un parcial de 12-0. Una cistella d’Eyenga i un triple de Trimble retallaven distàncies (53-52, m.29).

Pas endavant

El Barça va augmentar la seva intensitat en defensa, però no va aconseguir l’enlairament i Jasikevicius demanava temps per ordenar el seu atac, però un triple de Novak i una acció de l’eslovè Ziga Samar deixaven el marcador en 56-59 al final del tercer quart.

Davies era l’únic que inquietava la pintura rival i una cistella seva avançava de nou al Barça (63-62,m.33). Allà arribava el tercer triple d’Abrines per col·locar el 68-64 (m.34). Però Novak responia també amb el seu tercer (70-69,m.36).

El Barça se n’anava de nou (74-69), però Alexander i un triple d’Emegano empataven (74-74, m.38). Temps blaugrana, cistella Davies (76-74) i reacció visitant amb un tir lliure de Novak, 2 +1 de Leo Meindl i tir lliure de Trimble per a 76-79 a 40 segons per al final.

Resposta del Barça amb un tir lliure de Calathes, un rebot ofensiu decisiu que va capturar Smits i va anotar dos tirs lliures. I pilota perduda del Fuenlabrada, quan ho tenia tot a la seva mà, que va anar a parar a Davies, que va rebre una falta i va sentenciar amb dos tirs lliures, tot i que Novak encara va intentar canviar la sort dels visitants amb un triple que va escopir el cèrcol.

Notícies relacionades

Fitxa tècnica FC Barcelona: Calathes (6), Bolmaro (13), Abrines (11), Smits (13), Pustovyi (9) -cinc inicial- Davies (23), Westermann (-), Hanga (-), Oriola (-), Sergi Martínez (), Kuric (4) i Claver (2).

Fuenlabrada: Samar (2), Trimble (17), Meindl (11), Eyenga (9), González (2), -cinc inicial-, Alexander (12), Novak (14), Cheatham (-), Emegano (10), Urtasun (0) i Sharma (2).