P. A. SALAMANCA 78 – 91 SPAR GIRONA

L’Spar Girona tomba el Perfumerías i jugarà la final de la Copa de la Reina

L’equip català s’imposa en la pròrroga al vigent campió, que estava invicte aquesta temporada i aspirava al repòquer de títol en el torneig

L’Spar Girona tomba el Perfumerías i jugarà la final de la Copa de la Reina
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Spar Girona s’ha imposat aquest dissabte en la pròrroga de les semifinals de la Copa de la Reina al Perfumerías Avenida, al qual ha deixat sense l’opció de completar un inèdit repòquer de títols en el torneig i també sense la seva condició d’invicte aquesta campanya. A la final es mesurarà amb el València Bàsquet o el Lointek Gernika Biscaia.

L’equip català va estar sostingut durant molts minuts per Chelsea Gray i Julia Reisingerova però en el temps extra van ser unes extraordinàries Sonja Vasic i Frida Eldebrink les qui el van conduir a la victòria amb la calmada direcció de Laia Palau amb un parcial final de 6-19.

L’enfrontament va començar amb un inesperat encert per part dels dos equips i el domini de Reisingerova va ajudar el Girona, igual que les bones defenses de Maía Araujo i Vasic, sobre Katie Samuelson i Renara Hayes. El Perfumerías va saber endurir la seva defensa per aconseguir el comandament del xoc però Alfred Julbe es va encomanar a Gray i la visió de la nord-americana li va permetre capgirar el marcador i les sensacions.

Un temps mort de Roberto Íñiguez i una fallida defensa 1-3-1 de les catalanes van igualar l’enfrontament. Va ser una altra vegada Gray la que va dinamitar el xoc amb les seves assistències i només va necessitar tornar a la pista dos minuts abans del descans per fer-ho (40-44, m.20).

El problema de les faltes

Va tornar igual de descarat a la pista el Girona però les quartes faltes de Reisingerova i Laia Palau van ser un dur cop que li va costar assimilar. Va donar temps que Katie Samuelson s’animés a l’anotació per completar la gran tasca de Maite Cazorla i Hayes (54-46, m.25).

L’entrada de Gray no va ser suficient aquesta vegada, perquè la falta de confiança de les seves companyes i la gran defensa de Salamanca i el seu domini del rebot es van aliar per firmar un parcial de 20-4 que va posar contra les cordes el Girona (60-48, m.30). Però la tornada de Reisingerova va donar a Gray la sòcia que necessitava per reenganxar l’equip català a l’enfrontament (62-59, m.34).

Va arriscar Julbe amb una zona per acabar de bloquejar el Salamanca però va treure de la seva zona defensiva habitual Reisingerova, que va cometre la cinquena a falta de cinc minuts. Tot i així, un nou triple de Paola Ferrari va completar la remuntada (64-65, m.36) i el Girona va agafar el comandament.

Pròrroga devastadora

Nikolina Milic va donar aire al Salamanca amb un parell d’accions i l’equip d’Iñiguez va aconseguir empatar a falta d’un minut i així va acabar el xoc a l’encadenar els dos equips errades d’idea i execució en què havien de ser atacs decisius (72-72, m.40).

Un triple d’Eldebrink, que va entrar després de rebotar al cèrcol, va obrir la pròrroga i la va marcar perquè el van seguir dues accions més amb molta qualitat i un punt de sort de Sonia Vasic. El Perfumerías ja no va aconseguir recuperar-se perquè la sueca i la sèrbia no van deixar de sumar.

Notícies relacionades

Fitxa tècnica: 78.- Perfumerías Avenida (21+19+20+12+6): Domínguez (2), Cazorla (14), Hayes (14), Katie Samuelson (15), Hof (2) –cinc titular– Rodríguez (10), Vilaró (3), Milic (15), Alarte (3), Karlie Samuelson (-).

91.- Spar Girona (18+26+4+24+19): Palau (6), Eldebrink (20), Vasic (13), Araújo (3), Reisingerova (16) –cinc titular– Elonu (4), Del Moral (-), Labuckiene (6), Gray (14), Soler (-) i Ferrari (9).