L’Eurolliga

Micic i Larkin castiguen el Barça al Palau

Un Efes inspirat talla la ratxa de victòries de l’equip blaugrana, que perd el seu primer partit de l’any (86-88)

Micic i Larkin castiguen el Barça al Palau
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Shane Larkin va tornar a anar-se’n amb aire triomfal del Palau. El base de l’Efes comença a convertir-se en la ‘bèstia’ negra per al Barça, que cau derrotat cada vegada que el base de Cincinatti es creua al seu camí (86-88). Però a la seva exhibició, habitual ja, s’hi va sumar la de Vasilije Micic, un altre base de primera línia a Europa, i entre l’encert de tots dos (45 dels 88 punts del seu equip) i l’excel·lent defensa de l’equip turc, que va forçar fins a 17 pèrdues dels blaugrana, l’equip de Jasikevicius va acabar per encaixar la primera derrota de l’any 2021, trencant així una ratxa de 10 victòries, i sembrant alguns dubtes en els blaugrana a pocs dies de la Copa. 

D’algun temps ençà, l’Efes s’ha convertit en un equip molt incòmode per al Barça. Gairebé en un mal de queixal. No només és per la presència d’algú determinant com Larkin, que té una impecable targeta contra els blaugrana (20,3 de mitjana). És pel talent que atresora el seu perímetre, amb figures com Micic, Beaubois o Simon, tots d’excel·lent maneig de pilota i letals de cara a cistella, molt difícils de desconnectar amb un sistema.

Problemes en defensa

 Quan els percentatges acompanyen els homes d’Ataman resulten letals. La defensa blaugrana que passa per ser una de les millors de l’Eurolliga, va patir l’indicible per reduir els danys d’una de les millors línies exteriors d’Europa. Les estrelles d’Efes van saber llegir el partit amb intel·ligència, jugar amb paciència i es van desplegar amb una enorme velocitat.

Micic va estar a un nivell excel·lent tot el partit (26 punts, 5 assistències, 30 de valoració). I Larkin va aparèixer també determinant en moltes fases del partit. Però altres com Singleton, de qui no s’espera tant, es van buidar, amb aquest punt de ressentiment que li dona la seva condició d’exbarcelonista.

Quan tapava una via d’aigua, n’apareixia una de nova al Barça, per al qual no va ser només un problema en defensa. Cada vegada més pressionats pel marcador, els jugadors del Barça es van anar accelerant, van acumular massa pilotes perdudes i van cedir massa rebots importants, fent inútil el bon partit de Mirotic i l’enorme desplegament físic al final que només els va permetre que la derrota fos mínima.

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Calathes (9), Higgins (12) Martinez (-), Mirotic (24), Oriola (6) –cinc inicial– Davies (14), Westermann (3), Hanga (5), Smits (3), Pustovyi (2), Kuric (8)

11 de 17 triples (Mirotic, Calathes, 3), 33 rebots, 9 of. (Mirotic, 5), 16 assistències (Calathes, 5)

Anadolu Efes: Beaubois (7), Micic (26), Simon (4), Moerman (6) Sanli (12) –cinc inicial– Larkin (19) Singleton (13), Balbay (-), Anderson (-), Dunston (1),

Notícies relacionades

7 de 24 triples (Larkin, 3), 29 rebots, 9 of. (Sanli, 8), 14 assistències (Micic, 5)

Parcials: 22-27; 28-26; 15-19; 21-16