Bàsquet

El Joventut es retroba amb el triomf davant el Fuenlabrada

López-Arostegui i Tomic destaquen en el triomf dels verd-i-negres a l’Olímpic (80-75)

2

El Joventut va superar el Fuenlabrada per 80-75 i va posar fi a la ratxa de cinc derrotes en els últims sis partits a la Lliga Endesa en un partit en què van destacar pels verd-i-negres Xabi López-Arostegui amb 18 punts i 26 de valoració i Ante Tomic, que va acabar amb 16 punts i 7 rebots.

López-Arostegui i Birgander (12 punts) van ser qui van decidir el xoc a l’últim minut i mig després que els triples de Novak mantinguessin l’emoció fins al final (74-73, min. 39).

La Penya sempre va estar per davant al marcador durant la primera part, però no va saber conservar i fins i tot ampliar la seva màxima diferència, que va ser de deu punts (29-19, min. 17), i se’n va anar al descans només tres punts per sota (31-28).

López-Arostegui va liderar amb 11 punts el primer temps dels verd-i-negres, que van estar molt bé en defensa, però les deu pèrdues de pilota van impedir que es distanciés del rival.

Quan la Penya semblava decidida a trencar el marcador després d’un triple de Bassas (29-19) va aparèixer Trimble per associar-se amb Alexander (10 punts al primer temps) i clavar als catalans un parcial de 2-9 que va igualar el partit al descans.

Muntanya russa

La igualtat es va mantenir al segon quart després que Cheatam empatés el partit (31-31) amb un triple en el primer atac del seu equip. Set punts de Brodziansky van donar aire a la Penya (40-35, min. 23), tot i que es va repetir la història.

Els verd-i-negres van fallar en la defensa del joc interior dels madrilenys i Eyenga li va donar el primer avantatge al seu equip (48-49, min. 28) després d’una acció de dos per un. La Penya va reaccionar immediatament amb dos triples consecutius de Morgan i dos punts de Tomic per arribar a l’últim quart per davant (58-55).

El conjunt de Carles Duran va recuperar el seu màxim avantatge (67-57, min. 33) després de cinc punts de López-Arostegui. Jugant amb velocitat, la Penya se’n va anar fins als onze punts (72-61, min. 35) amb Birgander anotant tot el que li arribava dins la zona.

Però vuit punts consecutius de Novak van donar una última esperança al Fuenlabrada (74-73). Un robatori de pilota de López-Arostegui, que va acabar anotant, i dos tirs lliures de Tomic van assegurar el triomf local.

Fitxa tècnica Joventut: Bassas (7), Ribas (-), López-Arostegui (18), Brodziansky (13), Tomic (16) –equip inicial–, Dimitrijevic (5), Morgan (9), Birgander (12), Parra (-) i Zagars (-).

Fuenlabrada: Trimble (6), Emegano (2), Meindl (10), Eyenga (5), Alexander (16) –equip inicial–, Sharma (-), García (10), Novak (17), Cheatham (9) i Urtasun (-).