L’EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça recupera el liderat europeu amb una victòria a Belgrad

Mirotic i Davies reapareixen a l’equip blaugrana, que imposa la seva defensa davant l’Estrella Roja (60-72)

3
Luis Mendiola

Sense necessitat de desplegar un bàsquet brillant, tan sols amb dos triples anotats (2 de 18), però amb una solidesa defensiva que el continua fent créixer jornada a jornada, el Barça va assaltar la pista de l’Estrella Roja de Belgrad (60-72), va encadenar la seva quarta victòria en la competició europea i va recuperar el liderat de l’Eurolliga, del qual ja va disfrutar en la primera volta.

Jasikevicius va recuperar dues peces fonamentals, Mirotic i Davies, absents des de finals de desembre, que van disposar de bastants minuts, però es van mostrar encara faltats de rodatge. Però el lideratge de Calathes, la inspiració de Higgins i la baralla d’Oriola van fer que l’equip blaugrana no l’acusés i dominés amb autoritat en la segona meitat.

«Sempre que surts de Belgrad amb una victòria és important. No ha sigut el nostre millor partit, però cal integrar també la gent que tornava a l’equip. Per moments hem jugat bastant bé, tot i que no tant en els 40 minuts», va explicar amb to crític el tècnic blaugrana, Jasikevicius, que no li va donar massa importància al liderat. «Està bé, sempre el volem, però ens importa ser-ho al final».

Solidesa inicial

L’Estrella Roja no és un equip còmode. El Baskonia o el CSKA han sigut dos dels equips que han clavat el genoll a la sala Pionir. Va demostrar el seu ‘punch’ la setmana passada, assaltant la pista del Madrid. I ho va fer, a més, sense la seva gran referència, Jordan Loyd, un jugador que va passar amb èxit per València, i reapareixia després de quatre partits de baixa per la Covid. Però davant el Barça, el quadro serbi sempre va estar diversos passos per darrere, especialment en el rebot (41 dels blaugranes per 27 dels serbis)

El Barça va fer seu el primer quart amb autoritat, generant espais per als tiradors, amb bons percentatges en el llançament i domini clar de la zona. I, sobretot, amb un bon treball en defensa, que va servir per desconnectar al quadro de Belgrad, que només va sumar 11 punts en el primer quart (11-21). Amb molta activitat d’Oriola i bones accions de Higgins, l’equip blaugrana va poder córrer i sumar cistelles fàcils, i sobretot descomptar l’atac dels serbis.

Alentir el ritme

L’Estrella Roja va necessitar pujar en intensitat defensiva per no despenjar-se abans de temps de la baralla. Va millorar en la baralla sota els taulers i va alentir el ritme, i això li va permetre acostar-se al marcador (23-28, m. 17), recolzant-se també en uns bons minuts de Loyd, que va passar a acaparar la majoria d’accions en atac. En cas de marcar el ritme que més li convenia, el Barça va passar a no trobar-se còmode sobre la pista. Tan sols Oriola va semblar moure’s en aquest escenari com un peix a l’aigua. I de dominar fins per 12 punts en alguns minuts, se’n va anar al descans amb un avantatge que no li feia justícia (31-35).

La bona actitud en defensa va tornar el control al Barça en la represa, que ja no va perdre fins al final, fent créixer els seus avantatges per sobre de la vintena de punts en algun moment (45-66, m. 32). També va ser blaugrana el control del rebot, i la bona direcció de Calathes va ajudar l’equip català a marcar el ritme que més li convenia davant un rival que va anar desinflant-se així que passaven els minuts i en el qual el base andorrà Quino Colom no va escapar de la discreció (6 punts, 4 assistències en 14 minuts).