L’EUROLLIGA DE BÀSQUET

Mirotic manté líder el Barça amb un recital davant el Khimki

L’actuació de l’ala pivot, amb 24 punts, ajuda els blaugranes a sumar un treballat triomf (87-74)

GRAF6897  BARCELONA  16 12 2020 - El alero del Barca Alex Abrines (detras) lucha por la posesion con el pivot estadounidense del Khimki Moscow Region  Devin Booker   durante el partido de la fase regular de la EuroLiga disputado en el Palau Balugrana  EFE  Quique Garcia

GRAF6897 BARCELONA 16 12 2020 - El alero del Barca Alex Abrines (detras) lucha por la posesion con el pivot estadounidense del Khimki Moscow Region Devin Booker durante el partido de la fase regular de la EuroLiga disputado en el Palau Balugrana EFE Quique Garcia / Quique Garcia

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La millor versió de Nikola Mirotic va tornar a aparèixer en el Barça per conduir-lo a un triomf solvent davant el Khimki (87-74) i mantenir, una jornada més, el liderat a l’Eurolliga. La necessitava l’ala pivot nacionalitzat, que va acabar amb 24 punts i 34 de valoració (a tres de la seva millor marca personal en la competició europea) i la necessitava també l’equip de Jasikevicius, que va tornar a prescindir d’Heurtel.

 De la mà de Mirotic, d’un Higgins molt inspirat (20 punts i 3 rebots) i d’un Abrines que va fer un desplegament físic important, el Barça va sumar la seva 11a victòria en 13 partits i va acabar per deixar sense valor el bon partit de Shved (22 punts, 9 rebots, 6 assistències).

«Vam jugar un bon partit, però hem de ser més consistents, trobar la fórmula els 40 minuts, hem de millorar en defensa. Som capaços de fer-ho. Estem bé, treballant bé i hem de continuar construint», va admetre Mirotic a l’acabar.

Jasikevicius va dir no entendre en la prèvia la posició de cuer del Khimki. I, en certa manera, no li falta raó. Per talent i físic, l’equip que dirigeix Kurtiniatis és un rival perillós, temible quan enganxa ratxes ofensives de jugadors com els ex-NBA Shved o Karasev, o Devin Booker, amb molt ‘punch’ i punts a les mans. No té gaire a envejar a rivals amb millor bagatge fins ara en el torneig europeu. Això va poder comprovar-se en la trobada viscuda al Palau. Des de l’ortodòxia, el Barça va portar la iniciativa al marcador de principi a final i es va trobar, ja des del primer quart, amb marcadors favorables, gairebé sempre per sobre de la desena de punts. Però amb això no n’hi va haver prou davant un rival que igual que perd el cap és capaç de fer-lo perdre al seu rival si encadena dues o tres cistelles seguides i s’encén.

Pulsacions altes

Malgrat portar la iniciativa, no va ser capaç el Barça d’adormir el partit, almenys durant els tres primers quarts, com més li convenia. Al contrari. Els jugadors de Jasikevicius van entrar en la proposta del conjunt rus: atacs ràpids sense gairebé elaboració, un partit de pulsacions altes, que va deixar un primer parcial (32-35) que ja va dibuixar els paràmetres en els quals es mourien.

En l’intercanvi de cops, de ratxes i desaparicions del Khimki, que està lluny de ser un referent en defensa, el Barça va anar fent la goma, construint avantatges que semblaven definitius (69-53, m. 30). Però que no van acabar mai de ser-ho, perquè contagiat també pel desplegament accelerat dels russos, va tornar a repetir els errors i caure en la precipitació que posen dels nervis el tècnic barcelonista, i demostren que l’equip, que divendres rebrà el Maccabi per completar la doble jornada setmanal, encara té feina per davant quant a solidesa. 

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Calathes (1), Abrines (13), Higgins (20) Mirotic (24), Oriola (10) –cinc inicial– Davies (6), Hanga (3), Smits (4), Pustovyi (-), Martínez (- ).

10 de 15 triples (Abrines, 3), 27 rebots, 6 d’ofensius (Mirotic, 4), 26 assistències (Calathes, 12)

Khimki: Zatysev (5), Shved (22), Bertans (8), Jerebko (2), Booker (8) –cinc inicial– McCollum (-), Timma (-), Karasev (13),Monia (-), Jovic (3), Mickey (13).

Notícies relacionades

11 de 35 triples (Shved, 5 ), 28 rebots, 11 d’ofensius (Shved, 9), 17 assistències (Shved, 6)

Parcials: 32-25, 19-16, 18-12, 18-21.