SUPORT MAJORITARI

Garbajosa seguirà al capdavant del bàsquet espanyol fins al 2024

«Crec que la Federació és millor que fa quatre anys», assegura el president de la FEB en l'inici del segon mandat

lmendiola55040669 21 09 2020 jorge garbajosa en la asamblea de la feb  deporte200921163915

lmendiola55040669 21 09 2020 jorge garbajosa en la asamblea de la feb deporte200921163915 / FEB - ALBERTO NEVADO

2
Es llegeix en minuts

Jorge Garbajosa continuarà sent president de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) fins al 2024 després de ser reelegit a l’Assemblea General Extraordinària que s’ha celebrat aquest dilluns a Madrid i en la qual era l’únic candidat. Els membres de l’Assemblea General que han assistit a l’Hotel Meliá Castilla aquest dilluns han ratificat l’únic candidat que va presentar la seva candidatura el 7 de setembre amb un 92% de suport (66 a favor i 6 en blanc).

Garbajosa complirà el seu segon mandat al capdavant de la FEB, després d’arribar al càrrec l’estiu del 2016. En el seu discurs va comentar que la reelecció se la prenia «com un suport a quatre anys de treball».

«El suport obtingut aquest matí m’emociona. I el prenc com un suport a quatre anys de treball. Hem tingut èxits, però també errors. Malgrat això, crec que la Federació és millor que fa quatre anys. I això vol dir que el bàsquet és millor», va dir Garbajosa. 

Liderar l’esport espanyol

«Les copes del 2019 que tenim a l’entrada no s’han posat allà per vanagloriar-nos, sinó per agrair-vos el treball realitzat», va afegir. Sobre el futur, el president va assegurar: «Som en un moment complicat, però convençuts que no podem permetre que el bàsquet perdi el seu lloc», va observar.

«Crec que continuem liderant l’esport espanyol i el bàsquet internacional després de la pandèmia. Hem tingut reunions amb tots els estaments i t’hi adones que estem fent les coses bé. Sempre que es prenen decisions és possible que algun es pugui sentir perjudicat, però hem pres totes les decisions parlant sempre amb totes les parts», va anunciar.

El reelegit president va afirmar que s’havien «aconseguit 31 medalles en quatre anys». «No sé les que aconseguirem en els pròxims, però us demano que lluitem junts per nous reptes i que, si s’aconsegueixen, us en sentiu part», va dir Jorge Garbajosa.

Elogis del CSD

Notícies relacionades

En l’acte hi van estar present la presidenta del Consell Superior d’Esport, Irene Lozano, així com el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro BlancoAntonio Martín, president de l’ACB; Alfonso Reyes, president de l’Associació de Jugadors, i Joan María Gavaldá, president de l’Associació d’Entrenadors.

Lozano va valorar la importància de desenvolupar el procés electoral en la complexitat del moment actual. «Estic segura que aquest acte serà l’inici de quatre anys d’èxits i d’estabilitat». Irene Lozano també va recordar la recent visita a Barcelona a Encarna Hernández, la ‘nena del ganxo’, i una pionera del bàsquet femení que ha complert 103 anys: «Una dona petita per fora però molt gran per dins, que em deia una frase que ha repetit en moltes ocasions: ‘Si ets esportista, ets optimista’.