LA FINAL DE LA LLIGA ENDESA

Pesic: «Hem de fer el nostre joc i així podrem guanyar»

«No podem guardar-nos res, hem de jugar al límit», assegura el blaugrana Hanga

bara basket fcbbasket twitter

bara basket fcbbasket twitter

2
Es llegeix en minuts

L’entrenador del Barça, Svetislav Pesic, va advertir aquest dilluns sobre la final de demà de la Lliga Endesa davant del Baskonia que «tothom sap com juguen els equips de Dusko Ivanovic, sense molta tàctica, ni filosofia, però amb un bàsquet directe que el fa molt perillós».

«Cada jugador sap el seu treball i el que l’entrenador vol en atac i defensa. No és fàcil jugar contra aquest tipus de bàsquet, una cosa que no poden fer gaires equips d’Europa», va afegir des de València en la roda de premsa prèvia al partit.

Per a Pesic, «la mateixa filosofia de Dusko no canvia gaire d’un any a l’altre» i els seus equips «mai són fàcils» per als contraris. «Juguen amb intensitat, pressió en defensa, busquen el rebot ofensiu i tenen prou experiència», va destacar el preparador serbi, que considera que el conjunt alabès «s’ha merescut estar en aquesta final».

Sobre aquesta particular fase final de la Lliga Endesa, el preparador serbi creu que «ha sigut excepcional», però que ho serà encara més si el seu equip guanya el títol. «La final és el partit més important de tots i tenim jugadors amb prou talent i experiència. Com en totes les finals no es canvia la manera de jugar. Venim de cinc partits consecutius, sabem com fer-ho. Hem de fer el nostre joc i d’aquesta manera podem guanyar», va remarcar.

Després de cinc temporades sense guanyar la Lliga ACB, aconseguir-ho ara significaria, segons Pesic, una cosa important per a aquesta generació de jugadors: «Porto dos anys aquí i intentem mantenir continuïtat, buscant la filosofia de joc com hem mostrat aquesta temporada».

També per dedicar-l’hi a l’afició. «Hem fet un bàsquet en el qual els jugadors i els aficionats han disfrutat al Palau, i aquest era i és el nostre primer objectiu i, tot i que ara no els tenim, sabem que estan amb nosaltres. Sabem que no estem sols», va concloure el tècnic serbi

«Jugar al límit»

El base del Barça Adam Hanga va explicar, per la seva part, que l’equip no s’ha de guardar res i ha de «jugar al límit» tenint en compte que els dos conjunts notaran el cansament. «Hem treballat moltíssim i l’objectiu és guanyar el partit, i per fer-ho hem de continuar fent el que hem estat fent fins ara», va dir l’hongarès en la roda de premsa prèvia a la final.

El base blaugrana va qualificar el partit d’«únic» i va assenyalar que l’hauran d’afrontar «pensant quart a quart i no en el global del partit i sumant energia per fer-ho bé i guanyar». Hanga va pronosticar «poques sorpreses» quant al plantejament tàctic donat com es coneixen els dos equips, que ja van jugar en la primera fase del torneig, una cosa que va qualificar de «perillós», i hauran d’estar «atents» als petits detalls del joc, que seran «importants».

Notícies relacionades

L’exjugador baskonista va destacar del rival que l’arribada a la banqueta de Dusko Ivanovic «va canviar la dinàmica i juga un millor bàsquet». Hanga va donar mèrit a «la filosofia» del club vitorià en el fet que «sempre arriba a les finals».

En l’aspecte personal, el jugador hongarès va destacar que, si el Barça venç el Baskonia serà la seva temporada» des que va aterrar al Palau fa tres campanyes. «Vaig fitxar per viure aquest tipus de situacions i l’important és guanyar. Si a mi em toca fer una altra cosa, la faré, però el més important és emportar-nos el títol», va resumir.