EL BURGOS, RIVAL DEL BARÇA DIUMENGE

Patacada del Madrid en la Lliga Endesa: sense semifinals per primera vegada en 12 anys

La victòria del València davant l'Herbalife deixa sense opció l'equip de Laso, que tanca una etapa daurada

El San Pablo Burgos acaba segon de grup i serà el rival del Barça aquest diumenge

jmexposito53901306 grafcva6339  valencia  26 06 2020   el ala p vot del real ma200626230456

jmexposito53901306 grafcva6339 valencia 26 06 2020 el ala p vot del real ma200626230456 / Manuel Bruque

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El Reial Madrid no serà en les semifinals de la Lliga Endesa de bàsquet per primera vegada en 12 temporades. El vigent campió s’ha quedat aquest divendres fora del torneig després que el València s’hagi imposat a l’Herbalife Gran Canària (81-97), cosa que deixa sense cap opció els de Pablo Laso, facin el que facin a continuació davant el Casademont Zaragoza. El València, com a líder del grup B, s’enfrontarà diumenge al Baskonia per un lloc en la final, i el San Pablo Burgos, que va complir amb la seva part al derrotar l’Andorra (88-86), ho farà amb el Barça.

S’ha imposat la lògica en l’última jornada i s’ha consumat la patacada ‘merengue’. El Madrid necessitava guanyar i que el València, amfitrió d’aquest final de lliga exprés, caigués a la Fonteta davant el conjunt de Fotis Katsikaris, que, això sí, arribava al xoc amb opcions de classificar-se per a les semifinals. El que guanyava obtenia la classificació. De ben segur que no ha ajudat els jugadors de l’Herbalife Gran Canària que el club anunciés al tècnic grec que no compta amb ell per a la pròxima temporada el dia abans d’un duel tan important, una decisió que ell ha qualificat de «desconcertant i injusta».

De l’hegemonia al fiasco

El València ha arribat a allunyar-se 10 punts en el primer quart i, tot i que l’Herbalife se n’ha anat viu al descans, els locals han tornat del vestidor amb un parcial de 2-17 definitiu. En qualsevol cas, l’eliminació del Madrid, consumada en aquest xoc, s’havia anat forjant al llarg de la setmana. Primer amb la inesperada derrota davant el Burgos, arreglada en certa manera amb la victòria sobre el València, i sobretot amb el recital que el MoraBanc Andorra va fer als de Laso dimecres, quan van quedar definitivament en la corda fluixa. El Barça va caure a quarts en la Copa i el Madrid ho ha fet en la Lliga. Una temporada típica.

Des del curs 2007-08, quan es va acomiadar a quarts davant l’Unicaja, el Madrid no es quedava fora d’unes semifinals de la Lliga Endesa. De fet, des de l’arribada a la banqueta de Pablo Laso el 2011, l’equip blanc havia disputat totes les finals de l’ACB, amb un balanç de 5 victòries i 3 derrotesSis Copes del Rei i dues Eurolligues (amb dues finals més perdudes) són el botí blanc en aquests 9 anys, cosa que ajuda a calibrar la magnitud del fiasco madridista.

Un equip envellit

Notícies relacionades

Sense Eurolliga per la qual lluitar (anul·lada per la pandèmia del coronavirus), el Madrid ja pot posar-se a pensar en la pròxima temporada. Després d’uns anys de clar domini a Espanya, l’edat mitjana de la seva plantilla, 30 anys, s’ha convertit en un problema. Deu dels seus 15 integrants superen la trentena (set en el Barça, amb una mitjana de 28,6).

Els 32 anys de Sergio Llull, els 35 de Rudy Fernández, els 37 del renovat Jaycee Carroll o els 40 de Felipe Reyes, i els problemes físics que han anat arrossegant al llarg de l’any, són una prova del desafiament al qual s’enfronta la direcció esportiva del club blanc.