LA SUSPENSIÓ DE L'EUROLLIGA

La frustració del 'projecte Mirotic'

El Barça, que havia reunit una plantilla de luxe per lluitar per la 'final four', és un dels més perjudicats per la cancel·lació del torneig europeu

lmendiola53530467 moscow  russian federation   06 12 2019   nicola mirotic  r 200525194249

lmendiola53530467 moscow russian federation 06 12 2019 nicola mirotic r 200525194249 / MAXIM SHIPENKOV

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Després de diversos anys de travessia pel desert, el Barça havia decidit recuperar el perfil competitiu de l’equip de bàsquet aquesta temporada i invertir en un projecte de primera línia. La incorporació d’una estrella procedent de l’NBA, com Nikola Mirotic, després d’una brillant gestió i també d’un important esforç econòmic de l’entitat blaugrana(és el jugador més ben pagat del continent), era una declaració d’intencions. No només per l’arribada del montenegrí, nacionalitzat espanyol. També per la incorporació d’estrelles com Higgins, Davies, Abrines o Delaney, que fa uns dies va rescindir el seu contracte.

La il·lusió havia tornat a l’afició del Palau Blaugrana, que somiava arribar a la final four de Colònia (s’havia de disputar aquest cap de setmana passat) després de sis anys d’absència i tornar a lluitar per un títol, que es resisteix des de fa 10 anys, en concret des de París-2010. «Teníem moltes esperances posades en aquesta temporada, almenys d’estar entre els quatre millors perquè l’equip s’havia mostrat molt competitiu», admeten responsables del club. 

Bon nivell competitiu

La cancel·lació de la temporada, en aquest sentit, no deixa de ser una profunda decepció per a l’equip barcelonista, que durant tota el torneig havia mostrat un nivell competitiu molt alt, es mantenia en la segona posició de la classificació a falta de sis jornades per al final de la lliga regular (empatat a 22 victòries amb el Madrid i a dues del líder, l’Efes), havia assegurat el pas als ‘play-off’ i tenia fermes opcions d’aconseguir l’avantatge de pista en les eliminatòries de quarts de final.

«La intenció del Barcelona era jugar i acabar la temporada al juliol. Per això feia dues setmanes que ens entrenàvem i ens preparàvem per a aquest final de lliga regular i aquesta final a vuit», assenyalava ahir, no sense certa decepció, el mànager de la secció, Nacho Rodríguez. «Però vistes les realitats sanitàries dels diferents països, no es podia garantir la seguretat dels jugadors i de l’‘staff’».

Només la Lliga

Notícies relacionades

El Barça, juntament amb el Madrid i l’ Anadolu Efes, semblaven els principals candidats a lluitar pel títol europeu, sense oblidar el CSKA o el Fenerbahçe, i per aquesta raó també es poden considerar com els principals perjudicats per una cancel·lació que obligarà a refer el camí la pròxima temporada sense saber encara l’impacte econòmic que tindrà la pandèmia en els pressupostos i, per tant, en la configuració de la plantilla.

Suspès el torneig europeu i perduda també la Copa, al Barça només li quedarà l’opció de lluitar per la Lliga (si es reprèn) en un any que es va obrir amb la il·lusió pels núvols.