L'EFEMÈRIDE D'UN CLUB HISTÒRIC

Aniversari sense brindis per al Joventut

La Penya ajorna els actes previstos pels 90 anys d'història i intenta resistir la crisi

zentauroepp46557676 barcelona  15 01 2018 reportaje el cambio del joventut  entr200330140204

zentauroepp46557676 barcelona 15 01 2018 reportaje el cambio del joventut entr200330140204 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

No és el millor escenari possible.  No, almenys, per celebrar com toca un 90è aniversari.  Una data rodona. Els actes que el Joventut havia previst a partir d'aquest dilluns han quedat ajornats. Ja veurem fins quan. «Ara ningú té el cos per a celebracions», admet el president  Juanan Morales.

Quan la situació es normalitzi, el club donarà sortida a les accions que venia preparant per commemorar que el 30 de març de 1930 es va fundar la  Penya Spirit of Badalona. Aquell club, impulsat per un grup d'amics, que per posar-li un nom es van inspirar en la gesta de  Lindbergh  i el seu vol en solitari sobre l'Atlàntic, ha resistit el pas del temps i s'ha convertit en un model de referència per al món de l'esport.

Bressol del bàsquet 

Ese modelo, que es de la apuesta por la cantera, por gente de la casa, no ha parado de dar frutos para la Penya y de alimentar las nóminas de los clubs de la ACB. Des dels pioners  Maneja, Brunet, Cortés i Buscató  fins a  Margall, Santillana  o figures de l'última època com  Jofresa, Villacampa, Rudy Fernández, Ribas i Ricky Rubio. També tècnics com  Comas, Aíto, Pedro Martínez, Maldonado, Plaza, Alonso i Duran.   

Notícies relacionades

«Els records són innombrables», ressenya  Morales,  que va estar-hi vuit anys com a jugador (entre el 87 i el 95) i des del 2017 presideix el club, intentant condensar en tres flaixos personals una història tan rica. «Però com a jugador em quedaria amb la  Korac  contra l' Scavolini,  que va ser el primer títol gran d'aquell equip, que després va guanyar l'Eurolliga. Com a aficionat, en com jugava l'equip d' Aíto,  amb  Ricky, Rudy i Ribas  que va guanyar la Uleb. I com a president, el triomf contra el  Fuenlabrada  la temporada 2017/18 per certificar la salvació. No sé què hauria passat si haguéssim baixat».

Sis clubs de l'ACB han anunciat ertos arran de la pandèmia (el Barça, el Manresa, el Baskonia, l'Estudiantes, el Saragossa i el Fuenlabrada) i  Morales  afirma que el club, que compta amb el recolzament econòmic de  Scranton, societat inversora de  Grifols,  no es planteja de moment aquesta possibilitat. «Estem acostumats a situacions difícils. El problema és que tenim molt poques certeses en aquests moments. Cal veure com evoluciona tot. Però si podem, intentarem acabar la Lliga», finalitza.