LA LLIGA ENDESA

El Barça arrenca un triomf de mínims de la pista de l'Estudiantes

L'equip de Pesic es manté líder però va patir la lesió de Delaney (67-74)

lmendiola52690467 graf3863  madrid  08 03 2020  el escolta estadounidense del 200308194914

lmendiola52690467 graf3863 madrid 08 03 2020 el escolta estadounidense del 200308194914 / Victor Lerena

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

El Barça va tornar a patir en la seva visita a l’Estudiantes. Al Wizink Center va guanyar, senzillament, pel desequilibrat balanç de recursos entre el líder i el vicecuer de la Lliga (67-74) i això el manté en el liderat. Però com altres victòries més aconseguides aquesta temporada, va resultar un triomf sense brillantor, aconseguit al límit de les seves forces, i que a més va deixar un preocupant balanç a la infermeria. Delaney va abandonar la pista coix en el segon quart i ja no va tornar. Hanga es va lesionar el turmell dret durant el tercer període, tot i que va tornar en el tram final.   

Pesic es va referir al desgast dels seus homes per justificar la discreta imatge dels blaugranes. «Per jugar avui contra l’Estudiantes de la forma en què ha jugat, fan falta més cames que cap. Venim de quatre partits i anem al límit. Així que felicito els meus jugadors per l’esforç que han fet», va explicar.

Sense rotacions

En la imatge que va oferir el Barça, no obstant, la paraula cansament sona més aviat a excusa. Amb una banqueta llarga com la seva, Pesic té la possibilitat de fer rotacions i donar descans als seus homes. Però el tècnic serbi no sembla disposat a fer massa concessions. Pustovoyi i Bolmaro es van quedar fora de la convocatòria. Roland Smits va seguir el partit contra l’Estudiantes des de la banqueta sense tenir ni un minut. I només Pau Ribas va saltar a pista (10 minuts), tot i que obligat pels problemes físics dels dos bases. En canvi, Mirotic (26 minuts) o Higgins (23) van estar més temps del necessari perquè el partit va néixer tort per al Barça per la seva falta d’intensitat i energia. I fins al final del tercer quart (52-55) no va aconseguir canviar la tendència, poc abans que Tomic rebés una tècnica per queixar-se per un cop al llavi que el va fer sagnar i es va esquinçar la samarreta com a protesta.  

Notícies relacionades

En la lluita per evitar el descens, l’Estudiantes, ara en mans de Javi Zamora, es va buidar físicament, va jugar amb una enorme agressivitat, no va permetre cap cistella còmoda, tot i que fos a costa de concedir tirs lliures, i va discutir la lluita pel rebot amb un Barça que no tenia gaires ganes, ni forces tampoc, de posar-se la granota de feina.

No li va quedar més remei quan va arribar a veure’s 11 punts a sota i va comprovar que els estudiantils estaven inspirats des del triple. Això va arribar després d’una decebedora primera part (35-28) que va alimentar l’esperança dels madrilenys. Després, Mirotic va posar fil a l’agulla. També Hanga i Abrines, i tot va canviar de color per als barcelonistes, que van aconseguir evitar les angoixes d’un marcador ajustat en els últims minuts.