EUROBÀSQUET 2021

Scariolo dona una llista plena de novetats per a la fase de classificació de l'Eurobàsquet 2021

Beirán i Rabaseda són els únics jugadors que es mantenen de l'equip que es va proclamar campió del món

seleccin-baloncesto-convocatoria-scariolo

seleccin-baloncesto-convocatoria-scariolo

1
Es llegeix en minuts

Sergio Scariolo ha donat a conèixer la llista de 17 jugadors convocats per a la disputa dels dos partits de la primera finestra de la fase de classificació per a l’Eurobàsquet 2021, en què Espanya s’enfrontarà amb Romania a Cluj Napoca (dijous 20) i amb Polònia a Saragossa (diumenge 23) i que, com va passar en les finestres mundialistes, no inclou cap dels jugadors de l’equips d’Eurolliga (Barça, Madrid, València i Baskonia) pel pols que manté aquesta competició i la FIBA pel calendari.

Rubén Guerrero (Unicaja), Osas Ehigitor (Montakit Fuenlabrada) i Tyson Pérez (MoraBanc Andorra) són les principals novetats en la convocatòria del seleccionador. D’ells tres, només Guerrero ha sigut ja internacional absolut. Ehigitor ja ha sigut internacional en les categories sub-16, sub-18 i sub-20, en què, a més, va ser medallista en dos Europeus.

La llista la integren Alocén (Casademont Saragossa), Víctor Arteaga (Estudiantes), Jonathan Barreiro (Casademont Saragossa), Javi Beirán (Gran Canària), Darío Brizuela (Unicaja), Alberto Díaz (Unicaja), Dani Díez (Tenerife), Osas Ehigitor (Fuenlabrada), Jaime Fernández (Unicaja), Rubén Guerrero (Unicaja), Nacho Llovet (MoraBanc Andorra), López-Arostegui (Joventut), Tyson Pérez (MoraBanc Andorra), Xavi Rabaseda (Gran Canària), Sebas Sáiz (Shibuya Sunrockers), Rodrigo San Miguel (Casademont Saragossa), Santi Yusta (Tenerife).

Dos campions del món

La presència de Rabaseda i Beirán enllaça amb l’última convocatòria de la selecció, ja que tots dos van ser a l’equip que es va proclamar campió del món l’estiu passat a Pequín.  Dani Díez torna a una convocatòria sis anys després de la seva primera experiència d’entrenaments amb l’absoluta.

Notícies relacionades

Scariolo es mostra previngut per l’exigència dels rivals. «No seran partits fàcils. Jugar fora de casa, en aquest cas a Cluj Napoca, mai és fàcil, i Polònia va ser l’equip revelació de la Copa del Món, al qual ens va costar eliminar a vuitens de final i que manté una bona part de l’equip que va competir en aquest campionat».