MALA GESTIÓ DE L'EQUIP

¿Què els passa, als Phoenix Suns?

L'equip de Ricky Rubio encadena set derrotes consecutives i la mala situació de l'equip passa per una pèssima gestió per part dels responsables de la franquícia

ricky-rubio-2

ricky-rubio-2

2
Es llegeix en minuts
Arnau Carballo

Els Phoenix Suns de Ricky Rubio segueixen en caiguda lliure, sobretot després d’una nova derrota aquesta passada matinada davant dels Denver Nuggets. Fa set partits que els Suns perden i des dels despatxos de la franquícia busquen respostes.

La temporada dels Suns va començar mitjanament bé quant a resultats i joc, i a mitjans de novembre els d’Arizona estaven en posicions de ‘playoffs’, però tot s’ha anat desinflant. Les coses no funcionen a Phoenix i tot sembla indicar que els Suns es quedaran un altre any més sense entrar en ‘playoffs’.

Els Suns no aixequen el cap

La competència en la conferència oest és ferotge. Hi ha equips de molt nivell com els Lakers, Clippers, Rockets, Nuggets, Mavericks o Jazz. No obstant, no ha de sorprendre la posició en què es troben els Suns (són onzens en la conferència oest).

En els últims deu partits, només n’han pogut guanyar dos i la ratxa a casa no és gens bona. De divuit trobades, només s’han emportat la victòria en sis partits. Fora de casa, els números, per a un equip com els Suns, són acceptables. De dotze partits n’han guanyat cinc.

Equip jove i talentós però sense projecte

Els Phoenix Suns no deixen de ser un projecte amb noms atractius. Devin Booker fa anys que lidera l’equip i només té 23 anys. Els més de 20 punts de mitjana de l’escorta que porta acumulant any rere any fan indicar que es pot convertir en una estrella, però de moment no acaba de mostrar una mica més que anotació. Booker ha de fer el salt per ser una estrella i guiar els seus Suns, però la joventut i la falta de projecte dels d’Arizona no li acaben d’entreveure un bon futur.

Ricky Rubio ha aportat intel·ligència a la pista i la maduresa d’un jugador que porta a la lliga des del 2011. No obstant, Rubio no és el jugador en què els Suns haurien d’abocar el seu projecte.

El casd’Ayton  és com el deBooker. És un altre gran jugador però que actualment continua sent un projecte. El bahamià va ser escollit en el número u del ‘draft’ del 2018 i reuneix les capacitats per ser un pivot dominant tant en atac com en defensa.  Aquesta temporada, Ayton va ser sancionat durant 25 partits per un cas de dopatgeAyton, però tot i així, el pivot, de 21 anys, pot continuar progressant per convertir-se en una estrella de l’NBA.

Mala gestió des dels despatxos

Notícies relacionades

La falta d’un projecte consolidat dels Suns continuen sent un llast per a la franquícia d’Arizona. Fa deu anys que els Suns no es classifiquen per als ‘playoffs’ i els seus aficionats estan desesperats. Els dirigents dels Phoenix Suns segueixen basant el seu projecte en rondes del ‘draft’ per poder adquirir bons jugadors, però l’equip no funciona. Porten una dècada sent un equip perdedor i està a les mans dels mandataris canviar-ne la dinàmica, però de moment no pinta bé. Són molts anys en què els seguidors ja saben com acabarà la seva temporada: sense ‘playoffs’ i sense disfrutar del seu equip.

Tant de bo tornin els temps d’uns Suns que es caracteritzaven pel joc dinàmic i atractiu. El famós ‘run and gun’ de Nash, Stoudemire i companyia va enamorar molts aficionats del bàsquet.