MUNDIAL DE BÀSQUET

Ricky Rubio: «Espero que aquesta història pugui inspirar molta gent»

El seleccionador Sergio Scariolo va tenir un emocionat record dels participants a les finestres

marcosl49874236 basketball   fiba world cup   final   argentina v spain   wu190915171041

marcosl49874236 basketball fiba world cup final argentina v spain wu190915171041 / THOMAS PETER

2
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas

Entre l’emoció, la satisfacció i l’entusiasme regnant entre l’Espanya campiona del món de bàsquet, Ricky Rubio, nomenat millor jugador del torneig, en el millor quintet del torneig al costat de Marc Gasol, Scola, Fournier i Bogdanovic, va trobar un moment de reflexió per exhibir la seva maduresa: «Hem treballat dur, hem sacrificat molt, cadascú. Hem demostrat una lliçó de vida, més enllà de l’esport. Espero que aquesta història pugui inspirar molta gent. Ho he disfrutat com un nen petit»,va dir una de les estrelles de la selecció.

Després que Rudy Fernández aixequés la copa del Mundial de la Xina, el seleccionador Sergio Scariolo era la imatge de la satisfacció, tranquil i orgullós, exultant, però sense eufòria. «Estic molt content pel bàsquet que hem jugat, coneixíem les nostres limitacions de talent, de vegades en atac hem fet el que hem pogut, però en defensa sempre ens hem sacrificat. La nostra identitat és jugar en equip»,va sentenciar el tècnic.

En constant creixement

Espanya va conquerir amb un sòlid partit davant de l’Argentina una medalla d’or històrica i inesperada. «Vam començar amb problemes, però hem trobat una química molt bona. Em comprometo que els participants a les finestres tinguin una medalla d’or, m’encanta haver pogut donar un premi merescut a algun d’ells»,va assegurar Scariolo en un sentit record dels jugadors que van aconseguir la classificació per al campionat. 

Sergio Scariolo amb el trofeu de campió del món. / AFP

Dos supervivents d’aquelles concentracions, Javi Beirán i Xavi Rabaseda, no van aconseguir mostrar més que la seva sorpresa amb la medalla penjada al coll: «Estàvem parlant que no estem prou alegres, no ens ho creiem», deia Beirán.  «No m’ho crec encara. He jugat poc, però estic molt emocionat»,reconeixia el català a la zona mixta. 

La festa dels Hernangómez

La festa de la selecció va començar a desmarxar-se al vestuari, amb els germans Hernangómez al capdavant. «Som tots campions del món», havia repetit abans diverses vegades Willy. «No puc estar més content», deia un Juancho que el que no podia era estar quiet, presa de la sobreexcitació del triomf. «Àvia, gràcies per tenir uns nets tan guapos i bons»,li van dir a la seva família amb el micròfon de Cuatro. 

Notícies relacionades

Un dels supervivents de l’altre títol mundial d’Espanya, al Japó l’any 2006, va ser l’encarregat d’aixecar la Copa, Rudy Fernández: «Ha sigut un torneig molt dur, però hem confiat en el nostre treball des del principi i celebrar ara una victòria així és inexplicable»,va dir el balear.