LA PREPARACIÓ DEL MUNDIAL DE BÀSQUET

Ricky i Rudy veuen els EUA com el favorit del Mundial malgrat les baixes

«És la candidata al títol», afirma l'aler del Madrid abans de l'amistós que jugaran divendres a Califòrnia

lmendiola49422158 graf5318 madrid  12 8 2018  marc gasol  iz   junto a resto d190812202737

lmendiola49422158 graf5318 madrid 12 8 2018 marc gasol iz junto a resto d190812202737

2
Es llegeix en minuts

Estats Units, el campió vigent del món i olímpic, s'erigeix com la prova més exigent que haurà d'afrontar Espanya en la fase de preparació per al Mundial de bàsquet, que s'iniciarà a finals de mes a diverses seus de la Xina, amb la presència per primera vegada en la història de 32 seleccions.

La selecció de Sergio Scariolo es mesurarà de divendres a dissabte a la matinada (04.00 hores, Cuatro) amb l'equip nord-americà a la localitat californiana d'Annaheim, en un partit que tots els protagonistes consideren com un termòmetre fiable sobre la situació real de l'equip a poc més de dues setmanes de l'inici del campionat.

«El duel contra Espanya ens permetrà saber amb més coneixement els 12 homes que al final haurem de presentar per arribar al Mundial», assegura el nou seleccionador estatunidenc, Gregg Popovich, que relleva en el càrrec a Mike Krzyzewski, i que comptarà amb un equip d'excel·lents jugadors, però del qual s'han donat de baixa alguns dels noms principals com Anthony Davis, Damian Lillard o James Harden.

Abans d'emprendre viatge, el base de la selecció Ricky Rubio va calificar els EUA com “ el favorit” de la cita xinesa i després va afirmar que hi ha tres o quatre seleccions al següent esglaó, abans que la selecció fes cap a Los Angeles (EEUU).

Moltíssim talent

Notícies relacionades

«Estats Units continua sent el favorit per guanyar el torneig, per moltes baixes que tinguin molts jugadors», va afirmar el jugador català, que s'ha convertit, en els tres partits que ha disputat la selecció (triomfs contra Lituània (96-64), la Costa d'Ivori (79-62) i República del Congo (96-64) en una de les peces clau de l'equip i en el màxim anotador, amb 17 punts i percentatges esplèndids (80% llançaments de dos, 57,1% en triples) .

“Serà una bona prova per comprovar el nivell que tenim i el que ens falta”, va assegurar el jugador d'El Masnou, una valoració que comparteix amb el capità de la selecció, Rudy Fernández. “Es una de les millors cites possible per posar-se a punt per al Mundial. Anem amb moltíssima ambició”, va reconèixer l'aler madridista, que va afegir: “Sempre es parla de les absències, però els EUA són molt potents i una de les millors seleccions, amb un grandíssim entrenador que sap el que vol. Físicament són extraordinaris, són joves amb moltíssim talent i tenen fam de fer-ho bé. Continua sent la candidata per guanyar el títol”, va afirmar Rudy.