La selecció de Scariolo s'imposa en el seu primer amistós preparatori per al Mundial de la Xina fins i tot sense Marc Gasol i Rudy Fernández

zentauroepp49308131 graf2031  pamplona  02 08 2019   el jugador de la selecci n 190803001750

zentauroepp49308131 graf2031 pamplona 02 08 2019 el jugador de la selecci n 190803001750 / Inaki Porto

2

Aquest divendres la selecció espanyola de bàsquet ha guanyat el seu primer partit de preparació per alMundial de la Xina al derrotar al Navarra Arena de PamplonaLituània per 78-70 sota el lideratge de Ricky Rubio i Willy Hernangómez.

Rubio (21 punts), malgrat no jugar l’últim quart, va comandar el combinat de Sergio Scariolo amb una bona direcció, tot i que la selecció no va disputar un bon partit, mentre que Willy Hernangómez es va imposar sota els taulers (23 punts).

Sense Marc Gasol ni Rudy Fernández

Amb només una setmana d’entrenaments i les absències de Marc Gasol i Rudy Fernández, Espanya va jugar el clàssic partit de pretemporada i, tot i presentar pitjors percentatges que Lituània, va vèncer amb certa comoditat contra un rival penalitzat per les pèrdues de pilota.

Amb un bon començament de Ricky Rubio, el jugador més aplaudit per l’afició navarresa, que va omplir el pavelló, la selecció espanyola va doblar amb rapidesa els lituans (10-5), però dos triples de Maciulis van tornar la igualtat a un primer quart de molts errors, dominat per Lituània en el rebot.

Els germans Hernangómez van secundar Rubio a l’anotació, però Espanya no en va tenir prou per manar en el primer quart, amb victòria parcial de Lituània per 17-18.

La selecció espanyola va millorar en el segon quart, en què Ricky Rubio va assumir el lideratge d’equip, fins i tot amb un joc vistós com en un contraatac finalitzat pel català per posar Espanya per sobre dels deu punts. No obstant, els de Scariolo no van estar encertats en el llançament exterior i tot i que Lituània tampoc va estar fina almenys es va mantenir en el partit al descans (40-33).

Domini a la zona

L’equip dirigit per Dainius Adomaitis va retallar diferències en els primers instants del tercer quart amb dos triples seguits d’Ulanovas i Bendzius, però Ricky Rubio va continuar molt actiu i Willy Hernangómez es va imposar a la zona (60-52).

Scariolo va reservar Ricky Rubio en l’últim quart, en què Lituània es va acostar a 6 punts amb els punts d’Arnas, tot i que Espanya no es va deixar sorprendre per tancar el partit 78-70.

Fitxa tècnica:

78 - Espanya (17+23+20 +18): Ricky Rubio (21), Claver (1), Willy Hernangómez (23), Llull (5), Juancho Hernangómez (5) –equip inicial–, Colom (3), Fernández (-), Ribas (2), Diop (8), Sastre (-), Oriola (3), Rabaseda (2) i Beirán (5).

70 - Lituània (18+15+19 +18): Maciulis (6), Geben (9), Kuzminskas (8), Grigonis (5), Lekavicius (10) –equip inicial–, Juskevicius (-), Janavicius (4), Echodas (4), Masiulis (2), Bendzius (3), Giedraitis (8), Ulanovas (3) i Arnas (8).