EL NOU ÍDOL DEL BARCELONISME

Mirotic: "Vull marcar una època, liderar i guanyar títols"

El president Bartomeu dona la benvinguda a l'ala pivot i li agraeix el repte de venir al Palau des de l'NBA

jdomenech48991616 nikola mirotic bertran190708161723 / ALBERT BERTRAN

jdomenech48991616 nikola mirotic bertran190708161723
lmendiola48990458 nicola mirotic bertran190708135638

/

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Nikola Mirotic ja és, oficialment, jugador del FC Barcelona. Pocs minuts abans de fer la seva presentació aquest migdia al Palau Blaugrana, escortat pel president del club, Josep Maria Bartomeu, per alguns dels executius del club com ara Òscar Grau i els directius del bàsquet Nacho Rodríguez i Albert Soler, va rubricar el contracte que l’unirà amb el club blaugrana per tres temporades amb opció a una quarta i el convertirà en un dels jugadors més ben pagats del continent.

Les xifres no s’han donat a conèixer, però Mirotic, de 28 anys i 2,08, arribarà al Barça amb un sou entre els 3 i els 4 milions d’euros, a l’altura de les grans estrelles del continent, com Nando de Colo i Aleksei Shved. El seu contracte, no obstant, estarà lluny del que va percebre l’última temporada a l’NBA (12,5 milions d’euros als Bucks) i el mateix ala pivot montenegrí, amb passaport espanyol, va deixar clar que aquesta no és la seva prioritat. 

"Soc molt conscient del que suposa aquest pas per a mi", va explicar Mirotic per deixar clara la seva decisió de fer el pas de deixar enrere la millor lliga del món i acceptar l’oferta del Barça. "El que vull és marcar una època aquí. Volia tornar en la millor edat. No quan en tingués 34 o 35. Vull liderar i guanyar títols sent important en un equip que aspira a guanyar molts trofeus. Per a mi això és un pas endavant en la meva carrera", va assegurar.

Negociant des del març

Notícies relacionades

Mirotic va revelar que la negociació amb el Barça es va iniciar el març passat, després d’una reunió amb el president Bartomeu a Miami, on li va explicar el projecte, i quan ell ja s’havia plantejat la possibilitat de deixar l’NBA després de cinc temporades. "Volia complir un somni, competir amb els millors, i ja l’he complert. Vaig meditar molt la decisió amb la meva família. Però jo soc un guanyador, m’atrau la competició. Vull estar en un equip que lluiti per tot. I tampoc volia estar canviant de ciutat, després de dos traspassos a l’NBA. Volia estabilitat per a la meva família", va assegurar.

El president Josep Maria Bartomeu li va agrair la seva decisió i va destacar que és molt poc usual que un jugador amb una gran trajectòria com la seva accepti venir a Europa i deixi de banda la millor lliga del món. "No és normal que un jugador de l’NBA torni a Europa. El normal és al revés, quan triomfen aquí se’n van", va dir Bartomeu.  "Això fa que donem molt valor a la decisió que ha pres. És més difícil que anar-se’n. És un repte, una missió que ha pres i l’hi agraïm".