L'equip blaugrana supera un combatiu Delteco al Palau (88-71)

lmendiola48230098 graf4020  barcelona  19 05 2019   el base franc s del fc bar190519135444

lmendiola48230098 graf4020 barcelona 19 05 2019 el base franc s del fc bar190519135444 / Quique Garcia

1
Luis Mendiola

Fins als últims minuts es va haver de treballar el Barça la victòria davant del Delteco Gipuzkoa. Fins al tram final del partit no va poder l’equip de Pesic relaxar-se i celebrar el seu triomf 1.500 en la història de la Lliga (la primera data d’abril del 57) davant un rival a qui li anava la vida en l’intent, ficat com està en la baralla per evitar el descens, una baralla que portarà fins a l’última jornada del pròxim cap de setmana.

Per una qüestió final de talent i recursos, l’equip de Pesic va aconseguir prevaler (88-71) i continuar aspirant a la primera plaça, però per a això va necessitar mantenir la concentració de principi a fi en defensa i obtenir una bona producció d’alguns dels seus referents com el base Thomas Heurtel, autor de 22 punts 5 assistències, d’Adam Hanga (11 punts, 10 rebots) i aportacions inesperades des de la banqueta com les de Roland Smits (12 punts, 3 rebots en 14 minuts).

Seraphin, set minuts

El tècnic blaugrana va rebaixar fins i tot la tensió del conflicte ambKevin Seraphin, que va expulsar de la banqueta fa una setmana en el partit davant el Morabanc Andorra. I ho va fer de la millor manera possible: tornant-lo a la pista, tot i que el pivot francès només va comptar amb set minuts i va ser l’ucraïnès Pustovyi (8 punts, 5 rebots en 16 minuts) qui va assumir la titularitat.

El Delteco va demostrar el seu esperit de resiliència. Es va agafar al partit i no va cedir, tot i que va arribar a veure’s en algunes fases amb diferències molt clares (46-27, m. 21), que haguessin fet llançar la tovallola a qualsevol altre. Però Valdeolmillos ha convertit l’equip donostiarra en un bloc sòlid en aquesta part final de temporada. El seu mal és que arrossega un pèssim inici de campionat.

Jugadors com Dani Pérez (8 punts, 6 assistències), Burjanadze (16 punts, 5 rebots), Bobrov o Nevels (11 punts cada un), li han donat solidesa als esquemes del Gipuzkoa que va fer la goma i es va resistir prement el marcador fins a cinc minuts del final (68-60, després d’un triple de Zeisloft), però no va poder contenir l’última càrrega dels blaugrana.