triomf al Palau

El Barça, de menys a més, guanya a l'Estudiantes i segueix líder

El mal començament blaugrana es va corregir i a partir del segon quart no van donar opció al conjunt madrileny

GRAF60524. BARCELONA, 17/03/2019.- El base del Movistar Estudiantes, Ludde Hakanson (i) con el balón ante el base francés del Barça Lassa, Thomas Heurtel (d) durante el partido de la jornada 23 de la Liga Endesa de baloncesto disputado este domingo en Barcelona. EFE/ Marta Pérez / Marta Pérez (EFE)

2

El Barça Lassa es manté com a líder en solitari de la Lliga Endesa després de vèncer aquest diumenge, al Palau Blaugrana, el Movistar Estudiantes (90-76), en un partit marcat per un mal començament blaugrana que ja, des del segon quart, no donaria opcions al seu rival. El bon partit d’Ante Tomic  (18 punts i 6 rebots), Kyle Kuric (15 punts) i Thomas Heurtel (12 assistències) van neutralitzar la gran actuació de Gian Clavell (18 punts) i Sandro Gentile qui, tot i que desqualificat, va sumar 16 punts en 18 minuts.

Els catalans, amb el lesionat Hanga fora de la convocatòria, i els estudiantils, sense Víctor Arteaga, van col·locar en pista els seus dos millors 'cincs' i estava clar que ningú donaria treva al seu rival. El Barça va sortir descentrat, fallant els seus deu primers atacs i es va trobar amb un 0-11 (min.5) gràcies a un Gentile demolidor (8 punts).

Ribas i Oriola van fer despertar el seu equip, Heurtel va rellevar a Pangos en la direcció del conjunt local i José María Berrocal també va rotar els seus jugadors per mantenir un alt ritme defensiu i de transició que va aconseguir tancar el quart amb un clar 10-22. El Barça, que va finalitzar aquest parcial amb 0 de 5 en triples, va sortir més ràpid en el segon quart, tot i que un triple deHakanson va donar un nou màxim avantatge a l’Estudiantes (10-25, min.11).

Però els de Pesic es van mostrar més centrats en atac i van aconseguir un parcial de 6-0. Un triple de Claver va obligar el tècnic visitant a parar el partit (21-27) i el Barça es va col·locar per davant per primera vegada després d’un triple de Singleton (30-29, min.18). Els estudiantils no van cedir i amb triples de Brizuela i Cook, al costat d’una cistella de Gentile van tornar a prendre el comandament del partit (34-39). Afortunadament un Ante Tomic, molt efectiu, va retallar al descans (36-39).

Pesic va col·locar de nou a Pangos com a director de joc, a Kuric a l’exterior del seu equip a l’inici del tercer quart i Berrocal al seu cinc inicial. I va ser Kuric, al costat d’un Tomic imparable sota el tauler visitant, els qui van portar a un parcial de 8-0 (44-39, min.23). Un 2+1 de Brizuela va ser l’única cistella visitant en quatre minuts i un altre triple de Singleton va portar que l’avantatge barcelonista superés els deu punts (53-42, min.26).

Malgrat que dos triples d’Omar Cook i quatre punts seguits de Gian Clavell, tres triples seguits de KuricPangos i Singleton van deixar el marcador en 70-56 (min.30), un triple de Goran Suton va portar a l’últim quart amb 70-59. No obstant, l’avantatge català va continuar augmentant després de rebre una tècnica desqualificant Alessandro Gentile (77-61, min.34).

L’Estudiantes va retallar de nou (71-61), però els jugadors de Berrocal van fallar des del tir exterior i, amb 85-71 (min.37), el tècnic visitant va demanar temps per asserenar el joc d’atac del seu equip. Però ni el retorn de Cook a la pista va poder evitar un càstig major al final (90-76).

- Fitxa tècnica

90 - Barça Lassa (10+26+34 +20): Pangos (3), Blazic (11), Singleton (9), Claver (7), Tomic (18) -cinc inicial-, Ribas (6), Heurtel (4), Smits (8), Oriola (9) i Kuric (15).

76 - Movistar Estudiantes (22+17+20 +17): Cook (9), Brizuela (12), Gentile (16), Caner-Medley (-) i Whittington (5) -cinc inicial-, Clavell (18), Lampropoulos (6), Vicedo (0), Suton (7), Hakanson (3) i Grytsak (-)

Àrbitres: Martín Bertrán, Serrano i Torres. Van desqualificar Gentile (min.34).

Incidències: Trobada de la 23a jornada de la Lliga Endesa disputada al Palau Blaugrana davant 4.900 espectadors.