EUROLLIGA

Larkin destrossa a Istanbul un Barça molt espès

El base anota 37 punts i llança l'Anadolu Efes a un triomf clau per assegurar la quarta plaça (92-70)

lmendiola47272760 tol20  estambul  turqu a   08 03 2019   el p vot croata del 190308202156

lmendiola47272760 tol20 estambul turqu a 08 03 2019 el p vot croata del 190308202156 / TOLGA BOZOGLU

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

El Barça va viure un infern a Istanbul, on va acudir postulant-se per a la quarta plaça de l’Eurolliga  i, en comptes d’això, va patir una rebolcada monumental. (92-70). En un partit decisiu per a la classificació,l’Anadolu Efes  es va mostrar molt superior i no només es va garantir el triomf, sinó que va assegurar l’‘average’, superant els 15 punts de la seva derrota al Palau.

Shane Larkinva marcar diferències per al’Efesamb una actuació superlativa amb 37 punts, 5 rebots, 2 assistències i 43 de valoració. El base nord-americà va completar el seu millor partit a Europa i, enganxat al seu encert, l’Efes va dominar de principi a final un Barçamolt espès, que sembla necessitar un reset, innocu des del triple (3 de 23, un 13%) i subjugat en el rebot (37 per 25) com si acusés el desgast sofert en la recent Copa.

Amb Larkin letal a totes les accions, amb la millor versió de l’exblaugrana Moerman (22 punts, 11 rebots) i també un sòlid treball de Micic (14 punts, 4 assistències),l’Efes  va modelar el partit com més li va convenir, obrint un marge confortable abans del descans que va administrar amb encert davant dels intents de reacció del Barça, la majoria d’ells amb Tomic a pista (13 punts i 7 rebots), i que es va tornar a veure llastat per un pèssim Singleton (2 punts, 4 rebots) i la nul·la aportació de Seraphin (2 punts en 7 minuts) o Kuric, que no va anotar.

Més intensitat turca

El Barça va sortir ja malparat del primer temps. Al marge de Tomic i Claver, d’inici, i alguns minuts deHanga, la imatge dels blaugrana va ser més que discreta.  L’Anadolu Efes, en canvi, va tenir una esplèndida posada en escena, aplicant-se amb l’actitud que necessitava un partit de tanta transcendència. Va defensar amb intensitat l’equipd’Ataman, tancant espais fins a la cistella, i va atacar també amb molta agressivitat. Va començar l’exblaugrana Moerman estirant l’equip com si tingués algun compte pendent, donant-li un pòsit de confiança al quadro d’Istanbul. Però l’Efes va desplegar tot el seu potencial de la mà d’un imparableLarkin, convertit en un cicló des de l’inici.

 El base va anotar els seus primers 15 punts sense errors i això, unit als seriosos problemes del Barça amb el rebot, va fer que les diferències creixessin ràpidament (38-23, m. 15) davant de l’enorme disgust de Pesic, que va portar els dos bases, Heurtel i Pangos a la banqueta (el francès només va jugar set minuts) i va apostar per Ribas a la direcció per intentar reconduir la situació (42-31, m. 20).

El descans va semblar que li va anar bé alBarça. Un parcial ràpid de 2-9 en la represa el va tornar als blaugrana en la baralla (44-40), però la pujada de tensió defensiva del quadro turc, amb un Larkin assumint de nou un paper protagonista, va tornar la inicativa a l’Efes, després de tornar un rotund parcial de 16-3 al seu rival.

AmbLarkinsentint-se ja com a principal protagonista i ambSimondonant-li suport des de la distància adequada, l’equipd’Atamanva oferir els seus millors minuts en el tram final, disparant els avantatges per sobre de la vintena, i va refredar l’eufòria que havia desencadenat en elBarçala conquesta de la Copa.

Fitxa tècnica

Anadolu Efes: Micic (14), Simon (10), Moerman (22), Anderson (-), Dunston (5) –cinc inicial–, Larkin (37), Beaubois (-), Pleiss (4), Balbay (-) i Motum (-). 

FC Barcelona: Heurtel (5), Hanga (14), Claver (8), Singleton (2), Tomic (13) –cinc inicial–, Pangos (7), Kuric (-), Seraphin (2), Oriola (8), Ribas (6) i Blazic (5).

Notícies relacionades

Àrbitres: Jovcic (Srb), Rocha (Per) i Laurinavicius (Lit). Eliminat: Singleton (min. 35).

Incidències: Partit de la 25a cinquena jornada de l’Eurolliga disputat al Sinan Erdem Dome d’Istanbul davant de 14.161 espectadors