HOMENATGE A LA LLEGENDA BLAUGRANA

Navarro s'emociona al recordar el seu pare en la retirada de la seva samarreta

La Lucia i l'Elsa, les filles de La Bomba, van destapar el dorsal número 11, que ja llueix al Palau

zentauroepp47184005 barcelona 01 03 2019  deportes   juan carlos navarro se desp190301210418

zentauroepp47184005 barcelona 01 03 2019 deportes juan carlos navarro se desp190301210418 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Es va quedar a les fosques  el Palau, es va il·luminar la pista i un compte enrere ple d’efectes especials va anar avançant amb els títols per temporada del mite culminada amb un 'Forever Bomba'. L’espectacle audiovisual va continuar amb l’aparició de jugadors del primer equip i el bàsquet formatiu del Barça que van formar un passadís per rebre la llegenda. Juan Carlos Navarro va tenir aquest divendres, a la fi, el seu merescut homenatge en un Palau ple de cartolines amb el número 11 del seu ídol. La samarreta de l’astre ja penja a casa seva.

"Estic nerviós, però emocionat per tenir tota la meva gent aquí". Aquesta van ser les paraules inicials del mite, a punt del plor tot just escoltar la primera referència al seu pare, mort la matinada del 25 de novembre, la data inicialment prevista per a la cerimònia. Aquell dia coincidia amb el Barça-Madrid de la Lliga Endesa. El tribut va quedar posposat fins aquest divendres, aprofitant la visita del club blanc a l’Eurolliga.

Epi, absent

Dueñas, Jiménez i Solozábal van acompanyar La Bomba en la fotografia de l’entrega de la samarreta emmarcada. Va faltar Epi, absent per motius personals. Ells formen el quintet màgic d’exjugadors de la secció de bàsquet amb la seva elàstica en un pavelló en el qual figuren un total de 13 esportistes.

Felipe Reyes, el capità del Madrid i company de múltiples batalles en la selecció, es va fondre en una abraçada amb el seu amic abans de l’aparició de Vanessa, la dona de l’astre, i les seves dues filles, Elsa Lucia. Elles van ser les encarregades d’inaugurar l’espai destinat a la samarreta del seu pare. A les 20.35 hores es va produir el gran moment.

Enorme ovació

"Moltes gràcies al club per aquest homenatge. He tingut molts actes aquests dies, però aquest el que jo volia: al Palau amb la meva gent i la meva família", va reflexionar Navarro, aclamat en un pavelló entregat. "Sense ells res hauria sigut possible. Sense la Vanessa, sense l’Elsa, sense la Lucia, sense la meva mare, sense els meus germans, que em van ficar en aquest bonic esport, i sobretot sense tu, papa...".

En aquell instant, amb Navarro mirant cap al cel, va tenir lloc l’ovació més gran de la nit. "Des que el meu pare em va muntar una cistella a casa mai hauria imaginat arribar a això. Ha sigut una carrera excel·lent, us trobaré a faltar", va concloure el mite, emocionat en un adeu en el qual tampoc va voler estendre’s massa.

35 títols

Notícies relacionades

L’homenatge a Navarro va marcar els prolegòmens d’un altre Barça-Madrid. Esperava amb ansietat aquesta jornada l’astre de Sant Feliu de Llobregat, conscient que s’emocionaria com va passar el dia del seu amarg comiat, el 7 de setembre passat a l’Auditori de l’entitat. "Volia seguir un any més, molesta acabar així. M’hauria agradat acomiadar-me d’una altra manera", va declarar llavors entre llàgrimes. Els assistents li van dedicar 95 segons d’eixordadora ovació.

Les filles de Navarro destapen la samarreta amb l’11 del seu pare, que apareix al costat de les de Dueñas, Solozábal i Jiménez / JORDI COTRINA

La Bomba va arribar al Barça amb 11 anys i va deixar les pistes amb 38 amb l’únic parèntesi d’una temporada a l’NBA. El mite va tancar la seva etapa amb 1.139 partits, 13.609 punts i 35 títols des del seu debut aquell llunyà 23 de novembre del 1997.