La Penya aconsegueix una victòria treballada a Múrcia

Laprovittola i Todorovic lideren un triomf que acosta el Joventut a la Copa

jcarmengol46388525 graf3475  murcia  30 12 2018   el base argentino de divina s181230193801

jcarmengol46388525 graf3475 murcia 30 12 2018 el base argentino de divina s181230193801 / Marcial Guillen

3
Agencias

El Divina Seguros Joventut de Badalona va complir amb la seva tradició de guanyar a Múrcia (73-78) i va aconseguir la seva 15a victòria en 20 visites a la capital del Segura, aquesta vegada gràcies al lideratge de Nicolás Laprovittola i Marko Todorovic en un partit resolt al seu favor per escàs marge i amb el qual fa un pas endavant a la recerca d’accedir a la Copa del Rei. Aquest duel entre conjunts que tenien i encara tenen aquesta meta per objectiu va ser llarg i disputat i el tercer període va acabar sent clau amb un 14-26 per als catalans que va decantar la balança al seu favor.

L’UCAM Múrcia, que pretenia aconseguir el que hagués sigut el seu quart triomf de lliga a casa de forma consecutiva, va començar imposant la seva llei en defensa i la prova d’això és que el seu rival va tardar més de tres minuts i mig en estrenar el seu marcador de punts, tot i que els granes tampoc ho van aprofitar per obrir massa bretxa. En un quart marcat per les imprecisions i que per moments es va convertir en un passacarrers, l’equip universitari va aconseguir mantenir el seu avantatge malgrat no estar tampoc massa lúcid en atac (13-10).

En el segon període, amb més encert ofensiu per part dels dos bàndols, el Joventut va aconseguir posar-se per davant amb un 16-17 i després amb un 20-21 gràcies a l’efectivitat de Todorovic i Dakota Mathias. No obstant, l’espectacular apariciód’Ovie Soko va propiciar un parcial de 8-0 que va tornar el comandament als de Javier Juárez, que es van retirar al vestidor amb cinc punts de renda i un Brad Oleson fent-se valer en atac fins a ser el màxim anotador del seu equip en el primer temps amb vuit punts, dos menys dels quals portava Todorovic en la Penya.

Todorovic, el més valorat

En la represa, el conjunt de Carles Duran va mostrar més fermesa i això li va servir per tornar a cobrar avantatge aferrant-se a la seva bona defensa i a un atac ordenat a què es van sumar amb eficàcia peces com Shawn Dawson i Conor Morgan (40-46). A més, Laprovittola dominava des de la distribució i això va ser fonamental perquè els verd-i-negres estiressin la seva renda fins als set punts al concloure el quart (49-56).

Tot transcorria favorablement al Joventut i ni tan sols la quarta falta personal del base argentí quan faltaven set minuts i mig per a la conclusió i el seu equip vencia per 51-60 va pesar tant. De fet, amb Laprovittola assegut a la banqueta va arribar la màxima renda visitant (55-67) després d’un triple anotat per un endollat Todorovic, qui va acabar sent el màxim encistellador del xoc amb 21 punts i també el jugador més valorat, amb 25 crèdits.

Amb Kloof, Soko i Damjan Rudez al rescat, l’UCAM CB encara va aconseguir situar-se a dos punts (71-73) després d’un triple del croat a falta de 16 segons, però l’efectivitat de Laprovittola amb els tirs lliures –cinc encerts en aquell escàs període de temps– va sentenciar el triomf d’un Joventut a l’alça i que ha guanyat tres dels seus quatre últims partits per un total de 8 victòries i 6 derrotes, empatat en aquest balanç amb el Baxi Manresa i l’Iberostar Tenerife, els tres equips dins de les vuit primeres places que donen accés a la Copa.

La fitxa

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>73. UCAM Múrcia (13+22+14+24): </strong>Kloof (15), Oleson (8), Rojas (4), Soko (13), Tumba (2) –cinc inicial–, Álex Urtasun (2), Rudez (9), Cate (6), Delía (4), Booker (4), Doyle (6).</span>