LA LLIGA DE BÀSQUET

La Penya prossegueix la seva reacció

L'equip badaloní derrota el Bilbao (84-56) i se situa a una victòria de la permanència

jcarmengol42945208 graf4342  barcelona  15 04 2018   el base argentino del divi180415155341

jcarmengol42945208 graf4342 barcelona 15 04 2018 el base argentino del divi180415155341 / Enric Fontcuberta

1

El Divina Seguros Joventut ja no és cuer i és a una sola victòria de la salvació. Aquesta és la conseqüència de la seva gran victòria d’ahir contra el RETAbet Bilbao, un rival directe, al qual va remuntar a més el basket-average particular al derrotar-lo al Palau Olímpic per una magnífica diferència de 28 punts (84-56), amb què va millorar els 25 negatius que l’equip verd-i-negre havia encaixat en el partit d’anada a Miribilla.

L’èxit d’ahir va ser la confirmació de la reacció del conjunt de Carles Duran (extècnic del seu rival d’ahir), que suma tres victòries en els últims quatre partits, després d’una ratxa negativa de 13 derrotes seguides.

Nico Laprovittola va ser clau en la victòria del Joventut, en la seva millor actuació com a verd-i-negre. El base argentí va firmar unes magnífiques estadístiques de 22 punts, 10 assistències, 3 rebots i 2 robatoris per a una valoració de 31, la millor a la Lliga ACB. L’anterior la tenia en 28, que havia aconseguit com a jugador de l’Estudiantes fa dues temporades.

Laprovittola va ser qui va tancar un parcial de 16-0 al final del tercer quart que li va donar al Joventut l’ambició no tan sols de guanyar, sinó d’anar per la diferència de punts que pot valer el seu pes en or en cas d’un empat final. També va ser l’argentí qui va anotar els últims set punts del seu equip, per arrodonir el contundent 84-56 que revifa les esperances de l’equip badaloní d’evitar el primer descens de la seva història, en un moment a més en què l’entitat badalonina està patint per la seva continuïtat.

El partit, precedit per un homenatge a Àlex Mumbrú en el seu últim retorn a Badalona (en forma de samarreta verd-i-negra), es va resumir en una exhibició local. Laprovittola va ser el millor, però no va estar sol. Gielo va brillar en els primers minuts, coincidint amb un altre parcial de 14-0, i Conger va situar la Penya amb 21 punts d’avantatge abans del descans.

Només a la represa va dubtar la Penya, però quan el Bilbao es va col·locar amb un amenaçador 41-33 es va reactivar per assegurar no tan sols la victòria sinó la diferència de punts, ja que el Bilbao és un dels dos equips (l’altre és el Saragossa) que està a només un triomf de la Penya.