ENTREVISTA AMB EL MVP DE LA COPA

Heurtel: "Pesic ens controla, però no discuteix amb nosaltres, ens fa riure"

El jugador francès brilla en el ressuscitat Barça, que aquest divendres rep el Madrid a l'Eurolliga

"El títol de Copa ens dona molta confiança, ara l'objectiu és la Lliga" assegura el base blaugrana

lmendiola42244063 barcelona  21 02 2018  deportes thomas heurtel  base bar a b180221193447

lmendiola42244063 barcelona 21 02 2018 deportes thomas heurtel base bar a b180221193447 / JOAN CORTADELLAS

4
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

No només el Barça ha sortit reforçat de la Copa amb el títol de campió. A nivell individual, Thomas Heurtel (Beziers, 28 anys) va reivindicar la seva qualitat i talent amb uns números (13,5 punts, 10 assistències, 3,6 rebots i 18,3 de valoració) que el van coronar com a MVP del torneig. El base francès diu que l’arribada de Svetislav Pesic ha suposat un canvi per a ell i també en l’equip que, cinc dies després de superar el Madrid a la final de Las Palmas, tornarà a jugar avui amb l’equip blanc a l’Eurolliga (21.00 hores).

–Fa dues setmanes, ningú hauria apostat pel Barça com un dels favorits de la Copa i han acabat aixecant el títol contra pronòstic ¿S’ho acaba de creure?

–Quan et despertes l’endemà després d’aconseguir una cosa així, t’envaeix una sensació increïble i et sents feliç. Però després cal canviar ràpid el xip i pensar en el que ve. Vam jugar molt bé els tres dies del torneig i vam controlar molt bé la final, tot i que a la segona part vam perdre bastantes pilotes, jo el primer. Però vam saber mantenir el cap fred i seguir jugant amb intensitat.

–¿Agrada més aquest títol per la situació per la qual passava l’equip?–Veient d’on veníem i la situació en què ens trobàvem, teníem moltes ganes de jugar el torneig, perquè sabíem que teníem el potencial d’arribar a la final. El partit contra el Baskonia ens va donar molta confiança, igual que el del Gran Canària. Quan vam arribar a la final, ho vam fer amb molta ambició. Això hi va ajudar. És per guanyar aquest tipus de partits pel que volia venir a aquest club.

–L’esport amaga girs inesperats quan menys s’espera.

–Es pot dir que estàvem tocant fons, però en l’esport les coses poden canviar molt ràpidament. En una setmana, o deu dies, ha canviat tot. Sí, l’esport és sorprenent.

–I a vostè, personalment, li ha sortit tot rodó: va sortir de Las Palmas amb la Copa i el títol de MVP.

–És veritat que vaig jugar bé tots tres dies. Però el més important és el títol de la Copa. Després l'MVP és un afegit més. Crec que estic disfrutant un altre cop del bàsquet i del joc. 

–¿Com s’explica el canvi viscut pel Barça a la Copa? ¿S’ha parlat de falta de connexió amb l'anterior tècnic, Sito Alonso?

–Pot ser. Els jugadors se senten més a gust a la pista amb Pesic. És un tècnic que et dona felicitat, confiança. No discuteix amb nosaltres, ens controla, ens fa riure. Sap gestionar molt bé el grup. Ens dona més llibertat. En atac, per exemple. Als jugadors els agrada això.

–¿Vol dir que vostès abans no eren feliços?

–No és això. Però també hi influïa la situació. Estàvem perdent i quan perds, l’entrenador no és feliç. No és qüestió d’un entrenador o un altre. Amb Sito fèiem un joc més estructurat. Potser podem dir que ens controlava més. Amb Pesic fem un joc en què has d’ensenyar el teu talent. Les armes que tens. Dona bastanta llibertat. I als jugadors els agrada això. Pesic té 35 anys d’experiència. Impressiona veure el seu palmarès. Ha viscut moltes situacions i les sap portar.

–A vostè en particular, l’arribada de Pesic li ha anat bé.

–Sempre he confiat en mi. Però és veritat que hi ha algunes persones que no hi confiaven. I amb Pesic em sento més còmode dins de la pista. En atac et dona llibertat, però en defensa ens controla i ens demana més. Aquesta pot ser la clau que necessitàvem per canviar.

–¿Els serveix el títol de Copa del Rei per reivindicar-se com a equip i demostrar que no són tan dolents com podria semblar si només es mirés l’Eurolliga?

–Penso que el que ens està passant a l’Eurolliga no reflecteix el nivell de l’equip. És una pena gran. Encara que matemàticament no estem fora, és veritat que les coses estan molt complicades. El títol de Copa ens dona confiança. Tothom està més feliç i podem treballar per millorar el dia a dia. Ara el nostre objectiu ha de ser guanyar la Lliga. Si la guanyem acabarà sent una molt bona temporada.

Notícies relacionades

–No van tenir gaire temps per disfrutar d’aquesta Copa, ara tornen a veure’s les cares amb el Madrid, aquesta vegada en competició europea.

–Sí, ara tenim el clàssic al Palau. Blaugrana. Serà un partit complicat també. Esperem que el camp estigui ple, que l’afició ens recolzi i intentarem donar el millor de nosaltres. La final de la Copa del Rei ja va ser un partit de molta tensió i aquest divendres segur que n’hi haurà més.