LLIGA ENDESA

Pesic s'estrena amb una rotunda victòria en el retorn al Barça

L'equip blaugrana supera un pèssim Bilbao Basket i talla la ratxa negativa (90-58)

GRAF9290. BARCELONA (ESPAÑA), 11/02/2018.-El nuevo entrenador del FC Barcelona Lassa, el serbio Svetislav Pesic (i), imparte órdenes en presencia de Alex Hervelle (c), del Retabet Bilbao Basket y Ante Tomic (d), del FC Barcelona Lassa, durante el partido de la Liga Endesa ACB de basket jugado este mediodía en el Palau Blaugrana. EFE/ Andreu Dalmau

GRAF9290. BARCELONA (ESPAÑA), 11/02/2018.-El nuevo entrenador del FC Barcelona Lassa, el serbio Svetislav Pesic (i), imparte órdenes en presencia de Alex Hervelle (c), del Retabet Bilbao Basket y Ante Tomic (d), del FC Barcelona Lassa, durante el partido de la Liga Endesa ACB de basket jugado este mediodía en el Palau Blaugrana. EFE/ Andreu Dalmau / Andreu Dalmau (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

El Barça va començar la nova etapa amb Svetislav Pesic a la banqueta amb una rotunda victòria per 90-58 contra el Bilbao Basket i moltes esperances que canviï el rumb d’una temporada decebedora. No va ser un partit per emmarcar, per més que suposés el retrobament amb el tècnic serbi després de gairebé 14 anys de la seva primera etapa blaugrana. Pas a pas. Però, almenys, va servir per tallar la ratxa de tres derrotes i el Barça ho va resoldre amb enorme contundència gràcies a un definitiu parcial de 27-10 en el tercer quart, que ho va deixar tot vist per a sentència.

Pesic necessitarà una mica més de temps, encara que no disposi de gaire, i aplicar també molt de la seva saviesa per canviar el perfil d’un equip que insinua moltes coses, però no ofereix encara garanties de res. Només cal mirar la seva taula de victòries i derrotes. Tant encadena una bona ratxa espectacular, que li fallen les cames, i perd el cap. Així almenys ha sigut fins ara.

Més voluntat defensiva

Al Barça se li va veure, això sí, voluntat de millorar en defensa (Koponen va fer cinc faltes en els seus set minuts a la pista), més preocupació per tancar les línies de pas al rival, més protagonisme d’Heurtel i Ribas en la conducció, més connexió amb el joc de Tomic, que va fer un partit molt complet, i també millor activitat en les accions de Claver i Moerman. Però segueix trobant a faltar l’encert dels exteriors, homes que haurien de tenir més rellevància com Hanga, Sanders o Koponen, per completar el projecte il·lusionant que es pretenia.

El Bilbao Basket no està tampoc per a festes. La seva crisi és profunda. Va arribar al Palau després de tres derrotes seguides (5 en els últims 7 partits) i va demostrar, amb aquest nou revés, que necessita millores amb urgència. En especial, va apuntar una malaltissa obsessió amb el triple (6 de 22), que va desmuntar tota la seva estratègia.

Parcial clau en la represa

Davant del quadro de Mrsic, els blaugranes van començar amb força, amb ganes d’agradar al cap i de trencar el partit (21-9, minut 8), condimentat això sí, amb molt d’encert des del triple. Però la falta de més consistència i algunes pèrdues i  males decisions, van portar el quadro de Pesic a enredar-se més del compte i a deixar més obert l’enfrontament del que es mereixia a l’aribar al descans (35-27).

Però el Bilbao va demostrar el seu mal moment amb un pèssim inici de segona meitat, en què va encaixar un parcial de 9-0 en contra. Això va disparar ràpidament el marge fins als 17 punts (47-27, m. 22) i va acabar amb qualsevol debat a la pista.

A partir d’aquestes diferències, el Barça va encarar el partit des de la tranquil·litat, fent créixer la seva confiança, donant minuts a jugadors de banqueta com Pressey i Vezenkov, i recuperant sensacions, que li faran falta per al gegantí repte que l’espera aquesta setmana: la Copa i el Baskonia en els quarts de final.

Notícies relacionades

«Volíem guanyar abans de la Copa, però al mateix temps quedar-nos amb bones sensacions, jugant bé, per creure que nosaltres podem», va explicar Svetislav Pesic com a balanç del partit. «Aquest partit ha servit per veure que els nostres jugadors tenen 

qualitat tant pel que fa a l’atac com en defensa. Estic satisfet amb l’actitud i la concentració», va dir el preparador serbi. «El Bilbao no són els Lakers, però pot jugar bé. Però no els hem deixat córrer i els hem creat molts problemes en defensa», va afegir. «Els jugadors tenen experiència, saben que sense defensa individual no es pot guanyar. Però no n’hi ha prou que l’entrenador els demani lluita i victòria, que els motivi. Se’ls ha de dir també com lluitar i posar normes».

FC Barcelona, 90 - Bilbao Basket, 58

<strong>FC Barcelona: </strong>Heurtel (12), Ribas (12), Sanders (7), Moerman (12 ), Tomic (12) –cinc inicial–, Pressey (6), Hanga (8), Veenkov (5), Oriola (10), Koponen (4), Claver (- ), Navarro (2)