L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça no nota l''efecte Julbe' i cau a Tel Aviv

L'equip blaugrana va pagar la seva inconsistència amb la derrota davant un Maccabi més físic (94-82)

lmendiola41958529 epa9325  tel aviv  israel   08 02 2018   el base franc s tho180208214909

lmendiola41958529 epa9325 tel aviv israel 08 02 2018 el base franc s tho180208214909 / JIM HOLLANDER

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

La nova etapa del Barça després de la destitució de Sito Alonso va començar igual que va acabar l’anterior: amb una derrota (94-82). Els blaugranes, amb Alfred Julbe com a aposta provisional a la banqueta, va oferir alguna sensació positiva, però va patir de capacitat resolutiva, va mostrar la inconsistència d’últimament i va fer un pas més per a la seva condemna a l’Eurolliga amb la derrota. És la quinzena en 22 jornades.   

A l’espera de la confirmació oficial de l’arribada de Svetislav Pesic, el tècnic que sembla més ben posicionat per ocupar la banqueta, i que segurament es produirà avui, el Barça va intentar canviar el rumb i aixecar-se a Tel Aviv per escapar de la dinàmica negativa de les últimes jornades. Però no va poder. 

L’acord segons sembla tancat amb Pesic, que ja va estar al Palau entre el 2002 i el 2004, i que va donar la primera Eurolliga de la seva història al club (2003), permetria fins i tot al tècnic serbi, de 68 anys, amb passaport alemany, encapçalar l’equip ja aquest diumenge, en el partit de la Lliga contra el Bilbao al Palau. La intenció dels dirigents blaugrana, en qualsevol cas, és que exerceixi de revulsiu en la lluita per la Copa de la setmana vinent, el primer títol important de la temporada. 

Heurtel i Hanga lideren

El Barça va tenir moments per a l’esperança, va arribar a competir bastants minuts. Però també va tenir llacunes en defensa i fases d’espessor en atac, que només va poder combatre amb voluntat. Res que no s’hagi vist aquesta temporada en un bloc bipolar i un repte massa complicat fins i tot per a un referent com Julbe, que quasi no ha tingut un parell de dies per treballar el tema mental. L’efecte revulsiu de la seva arribada a la banqueta quasi no es va notar.  

L’escàs bagatge que va mostrar el Barça a Tel Aviv, alguns esclats individuals i moltes ganes, no van ser suficients per tombar el Maccabi, un rival molt solvent, ple de bons jugadors com Pierre Jackson (20 punts) o Norris Cole (14), que van resoldre un partit equilibrat sobretot per talent individual.

Al Barça, que va començar amb el jove letó Rodion Kurucs, de 19 anys, com a titular, un detall de la filosofia que defensa Julbe, tant Heurtel (18 punts, 10 assistències) com Hanga (17 punts) van intentar estirar el carro, però sense l’ascendència que necessitava un pols de tanta exigència. El mateix va passar amb Navarro i Tomic, molt actius en tot moment, que es van sumar a la causa i van tenir bons minuts.    

A nivell anímic, el Barça va demostrar haver superat el bloqueig mental que el va portar a una vergonyosa derrota diumenge a Vitòria. Alguns dels jugadors van actuar amb més determinació, com si volguessin demostrar la seva implicació, com és el cas de Hanga, més actiu que fins ara en aspectes ofensius.

Debilitat en defensa

Notícies relacionades

Hi va haver moments brillants en atac. Però el Barça va evidenciar també alguns dels problemes que arrossega, com la inferioritat en la baralla física, la dificultat per assegurar el control del rebot sota la seva cistella, en funció sobretot de si el quintet que té a la pista compta amb Navarro o Ribas, i també la mala lectura en alguns atacs.

El resultat va ser que el Barça va manar en el primer quart, quan va afinar la punteria i el partit es va jugar sense lligams, però quan el pols va guanyar en contundència, l’equip de Julbe va anar a remolc, fent la goma, intentant entrar en el partit (72-71, m. 33), però sense acabar de creure-se’l, cosa que va aprofitar el Maccabi per imposar-se al final amb solvència.