EUROBASKET-2017

Espanya comença a tota màquina

La selecció s'estrena en el torneig amb una contundent victòria contra Montenegro (99-60)

lmendiola39901970 wil02 cluj napoca  ruman a   01 09 2017   el alero espa ol  170901174952

lmendiola39901970 wil02 cluj napoca ruman a 01 09 2017 el alero espa ol 170901174952 / ROBERT GHEMENT

1
Luis Mendiola / Barcelona

Espanya ha tingut el debut somiat a l'Eurobasket, allunyada de les tribulacions i els dubtes d'altres grans campionats, que solien complicar-li els primers passos. Montenegro ha sigut la víctima d'una posada en escena espectacular que ha deixat, des de bon començament, un missatge clar a tots els rivals: el campió arriba amb ganes i amb tota la seva ambició intacta ( 99-60). La República Txeca serà el rival aquest dissabte en la segona jornada (16.45 hores, Cuatro).

El millor de la victòria de la selecció, contundent, humiliant per a l'equip de Tanjevic ja que les diferències es van instal·lar durant molts minuts per sobre de la trentena, ha sigut que va arribar amb conseqüència d'un excel·lent treball col·lectiu. Espanya va brillar en atac i en defensa. Es va assentar a la pista pel lideratge de Pau Gasol, pel treball de Marc, per la direcció de Ricky. Però es va consolidar pel treball dels suplents, que van donar un rendiment altíssim, amb Sergio Rodríguez inspiradíssim i un treball excel·lent dels germans Hernangómez, que van estar entre els destacats.

La selecció, que es va acabar agradant, ja havia trencat el partit al descans (51-29), amb 26 dels 51 punts aportats per jugadors de la banqueta i, a partir d'aquell instant, el partit es va convertir en una autopista cap al triomf, amb Willy Hernangómez (18 punts i 9 rebots), Juancho (13 punts, 5 rebots), Pau Gasol i San Emeterio (10 punts cada un) com a millors anotadors.